İşte Dünya Kupası'nın gerçek kazananı

İşte Dünya Kupası'nın gerçek kazananı

SPOR Haberleri

Dünya Kupası'nın da katkısıyla bu yıl 2 milyar Euro'luk satış gerçekleştirecek olan Adidas, turnuvanın resmi topu Brazuca'dan 14 milyon satmayı hedefliyor.

Dünyanın önde gelen spor ekipmanı üreticilerinden Adidas, Dünya Kupası'nın desteğiyle hedeflerine ulaşmayı planlıyor. Herzogenaurach'da düzenlenen futbol medya etkinliğinde konuşan Adidas Group CEO'su Herbert Hainer, 2014 yılı için futbol kategorisindeki 2 milyar Euro'luk satış hedefine kesinlikle ulaşacaklarını belirtti. Adidas son 10 yılda Latin Amerika'daki satışlarını 179 milyon Euro'dan 1,5 milyar Euro'ya çıkardı. Dünya Kupası'nın desteği ile Adidas, gelecek yıllarda Latin Amerika'da çift haneli rakamlar ile büyümeye devam etmeyi hedefliyor.

EN ÇOK ALMANYA FORMASI SATILIYOR

Adidas, 2014 FIFA Dünya Kupası kapsamında toplamda 8 milyonun üzerinde forma satmayı öngörüyor. Bu miktar, 2010 yılındaki 6,5 milyon rakamının üzerinde. En çok satılan formalar arasında ilk sırada Almanya forması yer alıyor. 2010 yılında Avrupa dışında 300 bin Almanya forması satılırken, bu yıl yarım milyondan fazla Almanya forması satılması öngörülüyor.

ARJANTİN İKİNCİ SIRADA

Almanya'dan sonra en çok satılan formalar, her biri bir milyon adet veya daha fazla olacak şekilde Arjantin, Meksika, İspanya ve Kolombiya olarak sıralanıyor.

14 MİLYON TOP SATIŞI PLANLIYOR

Adidas ayrıca, 14 milyondan fazla Brazuca tasarımlı top satmayı planlıyor.

TURNUVA TOPU ADIDAS'TAN

Adidas, 2014 FIFA Dünya Kupası Resmi Sponsoru, Tedarikçisi ve Lisans Sahibi olarak yine turnuvanın Resmi Maç Topu'nu tedarik ediyor, görevlilerin, hakemlerin, gönüllülerin ve top toplayan çocukların ekipmanlarını ve kıyafetlerini sağlıyor. Brezilya'da Dünya Kupası için mücadele eden dokuz takım ve 300 oyuncu Adidas ürünlerini kullanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...