İşte Burak Elmas yönetimini bitiren icraatlar

İşte Burak Elmas yönetimini bitiren icraatlar

SPOR Haberleri

Beş adaylı seçimde 41 oy farkla dokuz ay önce başkanlığa seçilen Elmas, kısa sürede istenmeyen adam ilan edildi. Başta Işıtan Gün’e sahip çıkması ve Terim’in gönderilişi camianın tepkisini çekti.

YALIMCAN SARPYEL

1- FUTBOLUN TARİHİ ÇÖKÜŞÜ

“Gelecek yılların takımı kuruluyor” denilerek başlanılan sezonda yaşanan büyük hayal kırıklığı Avrupa’daki başarıya rağmen giderilemedi. “Mayıslar bizim” sözünü slogan edinen Galatasaray martta bütün kulvarlarda hedefsiz kaldı.

2- 100 MİLYON DOLARLIK STAT SPONSORLUĞU

Burak Elmas yönetiminin bu vaadi gerçekleşmedi. Adı geçen büyük markalarla anlaşılamazken yardıma koşan Nef’in 5+5 yıllık toplam 725 milyon TL’lik imzası beklentilerin çok altında kaldı.

3- FATİH TERİM'İN GÖNDERİLİŞ ŞEKLİ

‘Ben olduğum sürece Fatih Terim olacak’ diyen Elmas, Avrupa’da gruptan lider çıkılmasına rağmen Fatih Hoca görevdeyken Domenec Torrent ile görüşüp anlaştı. Bu durum, Işıtan Gün’ün “Başkan’ın emriyle görüştüm” demeciyle ortaya çıktı. Ardından da bir bakıma Elmas’a seçim kazandıran Fatih Terim’le yollar ayrıldı.

4- YURT DIŞINDAN PİLOT TAKIM SÖZÜ TUTULMADI

Burak Elmas, hem futbolcu yetiştirmek hem de eldeki oyuncuları değerlendirmek amacıyla yurt dışından pilot takım alınacağını söyledi. Hatta “Salzburg, Liepzig gibi olacağız” örneklerinden sonra alt ligde küme düşen Niğde Anadolu FK alındı. Şu ana kadar da kulüp logosunun değiştirilmesinin öteye ciddi bir adım atılmadı.

5- 40 MİLYON AVROLUK KASA KOLAYLIĞI

Bu söz, vaatten öteye geçemedi. Elmas yönetiminin bu önemli iddiasına karşılık sıkışıklık zamanında sadece 20 milyon TL’lik kasa kolaylığı sağlayabildiği biliniyor.

6- GÜN'ÜN GÜN IŞIĞINA ÇIKAN TWEETLERİ

Burak Elmas’ın sağ kolu olan yöneticinin özellikle kadınlara yönelik hakaret içeren paylaşımları ortalığa döküldü. Bu paylaşımların infiale yol açmasından sonra Gün, istifa edip Elmas’ın elini rahatlatmadı. Başkan Elmas da Gün’ün arkasında durarak tepki topladı.

7- GALATASARAY'A FENERBAHÇELİ DANIŞMAN

Kulübe profesyonel üst düzey yönetici seçilirken gerekli araştırma yapılmadı. Danışman sıfatını taşıyan Fenerbahçeli isimlerin olduğu ortaya çıktı. Bu isimlerden olan Ahmet Kasım Han’ın Elmas’ın başdanışmanı yapılması da camiayı karıştırdı.

8- YÖNETİMDE KAOS; ÜNLÜ VE EPÖZDEMİR İSTİFALARI

Genel Sekreter Köksal Ünlü ile Ahmet Kasım Han’ın yönetim kurulu toplantısı sonrası kavgaya varan bir tartışma yaşandığı iddia edildi. Bu olayın ardından Ünlü istifa etti. Derbi mağlubiyeti sonrasında ise kulüp sözcüsü Remzi Sanver ile Rezan Epözdemir arasında polemik yaşandı. Sanver’in “Beşiktaş haklı bir galibiyet aldı” sözlerine Epözdemir “Bu söyleme katılmıyorum, hakem hataları sonuca etki etti” cevabını verdi. Başkan Elmas, Sanver’den yana tavır takınınca Epözdemir de bıraktı.

9- GEDSON'UN BEŞİKTAŞ'A KAPTIRILMASI

Galatasaray’ın ara transferde listesindeki ilk isim Gedson Fernandes’ti. Sarı kırmızılı yönetim bir türlü Portekizli oyuncunun işini bitiremedi. Bunu fırsat bilen Beşiktaş, Benfica ile anlaşıp transferi gerçekleştirdi, üstüne bir de sarı kırmızılı kulübün gerginlik yaşadığı Ç. Rizespor’a kiraladı. Gedson’un yerine ‘Daha iyisi’ denilerek alınan Pulgar ise maçları kulübeden seyrediyor.

MAYISTA SEÇİM VAR

Burak Elmas yönetiminin idari yönden ibra edilmemesinin ardından yaşanacak süreç belli oluyor. Elmas daha önce ima ettiği şekilde, kulübü Mustafa Cengiz yönetimi gibi mahkemeye vermeyeceğini açıkladı. Sarı kırmızılıların tüzüğü gereği 30 gün içinde seçim gerçekleştirilecek ve mevcut yönetim kurulunda yer alan isimler aday olamayacağı gibi başka listelerde de yer alamayacak. Olağanüstü Genel Kurulun 23-24 Mayıs’ta gerçekleştirilmesi bekleniyor.

KULİSLER KAYNIYOR

Tarihî kongrede çıkan ibrasızlık kararı sonrası Galatasaray seçime hazırlanıyor. Şimdiden kulislerde birçok isimin adı geçmeye başladı. Bir önceki seçimde 41 oy farkla Burak Elmas’a kaybeden Eşref Hamamcıoğlu ve yine sandıkta yer alan bir diğer aday Metin Öztürk yine aday olacaklarını açıklamışlardı. Son gelen bilgiler arasında eski başkanlardan Ünal Aysal ve Dursun Özbek’in de koltuğa tekrar talip olacakları yönünde.


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...