İşte Beşiktaş'ın Feyenoord zaferinin sırrı!

İşte Beşiktaş'ın Feyenoord zaferinin sırrı!

SPOR Haberleri

Kamp çalışmalarında takım savunmasına büyük önem veren Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, bunun ilk meyvesini Feyenoord önünde aldı.

Hollanda'ya sıkıntılı bir kadroyla giden, Veli Kavlak'ı sakatlığından dolayı İstanbul'da bırakmak zorunda kalan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Feyenoord karşısında alınan 2-1'lik galibiyetle rahat bir nefes aldı. Bilic'i rahatlatan tek konu galibiyet olmadı. Feyenoord karşısında neredeyse pozisyon vermeden maçı tamamlayan siyah-beyazlılarda takım savunmasının eksiksiz işlemesi de Hırvat teknik adamın yüzünü güldüren diğer bir faktör olarak öne çıktı. Siyah-beyazlılar geçtiğimiz sezon özellikle ligin ikinci yarısında yediği gollerle taraftarını büyük hayal kırıklığına uğratıyordu. Almanya ve İngiltere'de yapılan hazırlık kamplarında en çok takım savunması üzerinde duran Slaven Bilic, Atiba ve ilk golü atan Mustafa Pektemek'in performansları karşısında da mest oldu. Karşılaşma sonrası soyunma odasında iki ismi de özellikle kutlayan Hırvat teknik adam, maç sonu konuşmasında futbolcularını oyun disiplininden kopmadıkları için tebrik etti.
Kasaya sıcak para girecek
Slaven Bilic ayrıca ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiren Beşiktaş'ın kasasına sıcak para girişi sağlamaya da yaklaştı. Şampiyonlar Ligi play-off turuna yükselmek için büyük bir avantaj elde eden siyah-beyazlılar, bu turu geçerse UEFA Avrupa Ligi'ni garantilemiş olacak. Beşiktaş, böylelikle UEFA'dan 2.1 milyon avro garanti para alacak. Şampiyonlar Ligi'ne kaldığı takdirde 8.6 milyon avro ayak bastı parasını kasasına koyacak olan siyah-beyazlılar, play-off turuna yükselirse güçlü rakiplerle karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, Arsenal, Bayer Leverkusen, Porto ve Napoli'nin yanı sıra turu geçtiği takdirde Zenit'le, Rus ekibinin elenmesi durumunda ise Athletic Bilbao takımlarından biriyle gruplara kalmak için mücadele edecek. nbsp;HÜSEYİN?EROĞUL


PEKTEMEK'TEN SÜPER START
Geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlıklardan dolayı istenilen performansı ortaya koyamayan Mustafa Pektemek, yeni sezona süper başladı. Feyenoord karşısında etkili bir oyun ortaya koyan siyah-beyazlı oyuncu Kartal'ın önemli kozu olacağını kanıtladı. Mustafa uzun süre F.Bahçe'nin gündeminde yer almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...