İşte 10'un şifresi

Düzenleyen:
İşte 10'un şifresi

SPOR Haberleri

Kadıköy’de kariyerinin en kötü maçlarından birini oynayan, sevenlerinden bile ağır eleştiriler alan G.Saray’ın yıldızı, gönülleri yeniden kazandı. Peki 5 günde neler değişti?

Galatasaray’da, Trabzon maçıyla başlayan olumsuz süreç, geçen pazar Kadıköy’deki Fenerbahçe yenilgisiyle krize dönüşmüştü. Derbide pozisyon dahi bulamayan sarı-kırmızılı takımın oyun olarak iflas etmesindeki en büyük sebeplerden biri de Sneijder’in kötü performansıydı. Geçmiş yıllardaki Sneijder’i mumla aratan Hollandalı futbolcu, Fenerbahçe karşısında ‘dip yapmış’ taraftarlardan da “Böyle oynayacaksa artık gitsin” şeklinde tepkiler almaya başlamıştı. Galatasaray cuma gecesi Bursa maçıyla hayata dönerken, galibiyetin baş mimarı Sneijder oldu. İlk 11 haftalık dilimin genelinde hayal kırıklığı oluşturan 32 yaşındaki oyuncu 12. haftada “nihayet” dedirtti. İşte 10’un dönüşündeki faktörler.
1. Taraftar etkisi
Sneijder, G.Saray kariyerinin hiçbir döneminde taraftarlardan bu kadar ağır eleştiri almamıştı. Hollandalı kendini sorgulamaya başladı. 5 gün boyunca sadece maça odaklanıp, kendini affettirmek istedi. Sneijder herhangi olumsuz sonuçta krizin çok daha büyüyeceğinin bilincindeydi. 
2. Riekerink’e söz verdi
Antrenmanlarda ekstra çalıştı. Çocukluğundan beri (11 yaşından bu yana) tanıdığı şu an teknik direktörü olan Riekerink’le özel görüşmeler yaptı. Hocasına “Takım, kendim ve senin için oynayacağım” diye söz verdi. 
3. Motivasyon konuşması
Başkan Dursun Özbek’in kardeşi Mehmet Özbek de, Wesley Sneijder’in motivasyonunu artırmak için, yıldız futbolcuyla görüşme gerçekleştirdi. Özbek “Sen bu takımın yıldızısın, kendini göster” ifadelerini kullandı.
4. Selçuk-De Jong uyumu
Sneijder’in dönüşünde sadece psikolojik ve mental etkenler yoktu. Bursa maçındaki 11’de, yıldız ismin performansında belirleyici oldu. Orta sahada De Jong ile Selçuk uyumlu oynaması Sneijder’in etkinliğini artırdı. Pas trafiği önde kurulunca ve orta ikili pozisyon kaybı yaşamayınca Sneijder enerjisini tamamen ofansif yönde kullandı. 
5. Linnes-Yasin faktörü
Oyun içinde daha çok sol çizgiye deplase olmayı tercih eden Sneijder, Linnes’in doğru zamanda doğru yerlerde olmasıyla o alanda daha rahat top kullandı. Yasin de sola geçtiği bölümler de Sneijder’e daha çok şık sundu. En uçta Eren’in yerine tercih edilen Podolski de Sneijder ile daha iyi iletişim kurdu. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...