İstanbul'a Final-Four müjdesi

İstanbul'a Final-Four müjdesi

SPOR Haberleri

THY Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu, önümüzdeki birkaç yıl içinde İstanbul'da Final-Four organizasyonu yapacaklarını söyledi.

THY Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu, nbsp;İstanbul'un önemli bir basketbol kenti olduğunu ifade etti. Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu'dan İstanbul'a Final-Four müjdesi... NTV Spor'a açıklamalarda bulunan Bertomeu, dev organizasyonun önümüzdeki yıllarda bir kez daha İstanbul'da yapılabileceğini söyledi. Jordi Bertomeu, Euroleague'in değişen formatının olumlu yansımaları olduğunu dile getirirken kural değişiklikleri ile de daha hızlı maçlar izletmek istediklerini belirtti.
İstanbul'un en tercih edilebilir şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Bertomeu; "Önemli bir pazar ve önemli adaylıkları var. Euroleague de çok önemli İstanbul takımlarına sahip. Bu büyük bir fan kitlesi ve seyirci potansiyeli anlamına geliyor. Bunların hepsi İstanbul'a artı puan kazandıran özellikler. İstanbul'un düşünülmemesi için bir sebep göremiyorum. Tabii ki herkes Final-Four'a ev sahipliği yapmak ve izlemek ister. Ancak biz kesinlikle ilerki sezonlarda nbsp;tekrar İstanbul'da olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Jordi Bertomeu, Avrupa basketbolunun gelişme içinde olduğunu ve Euroleague'in sponsoru olarak Türk Hava Yolları ile işbirliği yapmaktan gurur duyduklarını dile getirdi. Euroleague CEO'su, yapılan değişikliklerin yararını gördüklerini vurguladı.
Bertomeu, Euroleague'de yapmış oldukları format değişiklikleri ile ilgili aldıkları geri dönüşlerin gayet olumlu olduğunu dile getirdi ve maçları cuma günlerine çekmelerinin izleyicilerin ailece salonlara gelebilmelerini ve çocuklarında tribünlerde yer alabilmelerine etki ettiğini sözlerine ekledi.
Perşembe günleri yayınlanan maçların reytingler açısından olumlu olduğunu belirten Bertomeu; "Bu konuda kulüpler ve televizyon kuruluşlardan olumlu tepkiler alıyoruz. Bu yarışın en iyi şekilde ilerlemesi için çabalıyoruz. Kulüpler bizden daha fazla maç yapabilmeyi mümkün kılacak değişiklikler yapmamız talebinde bulunuyorlar. Ancak şu an bunun için erken. Fakat sürekli istişare halindeyiz. Konu ile ilgili bildirimimizi Temmuz 2014'te yapabiliriz. Bunun dışında 2015 öncesinde değişiklik olacağını sanmıyorum. Top 16 seviyesinde elenen takımların EuroCup'a katılmaları herkes için çok güzel. EuroCup'ta da seviyeyi yukarı çekerek katkıda bulunmak önemli. Kulüpler hem daha fazla tatmin olacak hem de Avrupa'dan daha fazla keyif alabilecekler. Değişiklikler NBA ile benzer değil. Daha hızlı, daha temiz ve net maçlar çıkması adına yapılan bir takım yenilikler. Avrupa basketbolunda çok fazla duraklamadan hoşlanmıyoruz, daha hızlı ve daha hareketli bir oyun stilini tercih ediyoruz. Bu felsefe üzerinde çalıştık. Nasıl olacak bekleyip göreceğiz ancak iyimser düşünüyorum.
Jordi Bertomeu, Türk basketbolunun da seviyesini çok yükselttiğini kaydederken, Galatasaray'ın da Euroleague'de mücadele etmeye başlamasına sevindiklerini söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...