İstanbul mu Tokyo mu, maç bitti sonucu bekliyoruz - CANLI

İstanbul mu Tokyo mu, maç bitti sonucu bekliyoruz - CANLI

SPOR Haberleri

2020 Olimpiyat Oyunları'nın ev sahibinin belirleneceği oylamada İstanbul ve Tokyo arasında tercih yapıldı. Dakikalar sonra sonuç duyurulacak.

2020 Olimpiyat Oyunları 'nın ev sahibinin belirleneceği oylamada İstanbul ve Tokyo finale kaldı. Madrid ilk turda elenen şehir oldu. Kazanan şehir 23.20'de açıklanacak. nbsp;2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın ev sahibi olacak şehir Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te belli oluyor. Adaylar İstanbul, Tokyo ve Madrid'in sunumları sona erdi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) toplantısının ardından oylamaya geçildi. İlk tur oylamada Madrid ile İstanbul'a eşit oy çıktı. Bu nedenle, final oylamasında Tokyo ile yarışacak şehrin belirlenmesi için İstanbul ile Madrid arasında ekstra oylama yapıldı. 94 IOC üyesinin oy kullandığı ekstra oylamada 49 oy alan İstanbul, 45 oy alabilen Madrid'i geride bıraktı ve 2. tur oylamasında Tokyo'ya rakip oldu. Sonucun açıklanmasının ardından Türk heyetinde büyük sevinç yaşandı.

OYLAMAYI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SONUÇ BELLİ OLDU, 23.20'DE AÇIKLANACAK
İlk turda oy kullanamayan 3 İspanyol IOC üyesinin de katılımıyla 97 IOC üyesi İstanbul ve Tokyo arasındaki tercihini yaptı. Saat 23.00'te başlayacak törenin 20. dakikasında 2020 Olimpiyat Oyunları'nın ev sahibinin kim olduğu duyurulacak. 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın hangi şehirde yapılacağının belirleneceği oylama, Sultanahmet Meydanı'nda kurulan özel alanda büyük heyecan içinde takip ediliyor. İstanbullular, Sultanahmet Meydanı'na İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul 2020 Ajansı tarafından kurulan iki ayrı paltformda, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılan ilk tur oylamasını ve öncesindeki gelişmeleri izleme fırsatı buldu. Ellerindeki Türk bayrakları ve "İstanbul 2020" logosunun bulunduğu flamaları sallayarak kentlerine destek veren vatandaşlar, canlı DJ performansı ve ışık şovlarıyla eğlenceli anlar geçirdi. nbsp;Ayasofya Müzesi önüne kurulan platformlarda gelişmeleri sadece İstanbullular takip etmedi. Spor AŞ'nin etkinliğini, çoğunluğu Japon olmak üzere yaklaşık 50 kişilik yabancı basın mensubu grubu da canlı yayınlarla ülkelerine ulaştırdı. Organizasyon sırasında yaklaşık 20 canlı yayın aracı da görev yaptı. Ayrıca, organizasyon alanında çok sayıda turist, olimpiyat oylamasını takip edenler arasında yer aldı.
İLK TUR OYLAMASI NEFES KESTİ
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) delegelerinin ilk turda oy vermeye başlamasıyla birlikte heyecan doruğa çıkarken, Madrid ile İstanbul için eşit oy çıkması adeta nefesleri kesti.
Tokyo'nun iki kentten de fazla oy alarak finale çıktığı seçimde, İstanbul ile Madrid için yeniden oylamaya gidilmesi sırasında, Sultanahmet Meydanı'na sessizlik hakim oldu.
İkinci oylamanın ardından Madrid'in elendiği, İstanbul'un ise son iki aday şehirden biri olarak ikinci tura kaldığının açıklanmasının ardından ise organizasyon alanında büyük sevinç yaşandı.
Ellerindeki Türk bayraklarını ve "İstanbul 2020" flamalarını sallayarak, "İstanbul" ve "Türkiye" tezahüratları yapan vatandaşlar, final oylamasının beklemeye başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...