İstanbul 2020 Olimpiyatları için tarihî yolculuk

İstanbul 2020 Olimpiyatları için tarihî yolculuk

SPOR Haberleri

2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak ülkenin belirleneceği Buenos Aires'e kalabalık bir kadroyla gidiyoruz

Türkiye, 2020 Olimpiyatları'nın ev sahibinin belirleneceği Buenos Aires'teki karar toplantısına, elindeki bütün kozlarıyla gidiyor. Tarihi toplantıya St. Petersburg'daki G-20 zirvesinden özel uçakla geçecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da katılacak. Ancak bir hayli hararetli geçmesi beklenen ve Başbakan Erdoğan'ın burada yapacağı konuşmanın şekline göre St. Petersburg zirvesinin gelişmesi, kendisinin Buenos Aires'e gelip gelmeyeceğini orada netleştirecek.
İLK KAFİLE YOLA ÇIKTI
İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat ile İstanbul 2020 CEO'su Ali Kiremitçioğlu önceki gün yola çıktı. Aralarında TMOK Başkanı Uğur Erdener ile 50'ye yakın yabancının bulunduğu 2020 hazırlıklarını yürüten ekibin yer aldığı 100 kişilik ilk kafile de bugün İstanbul'dan ayrılacak. 4 ve 5 Eylül'de Arjantin'e gidecek ikinci ve üçüncü kafilede ise bakanlar, milletvekilleri, TOKİ Başkanı Ahmet Karabel, Türkiye'nin uluslararası federasyonlarda görev alan tanınmış isimleri, çeşitli branşlarda adını duyurmuş sporcular, olimpiyat elçileri ve aralarında TV ve gazetelerin Ankara temsilcileri ile spor müdürlerinin bulunduğu yaklaşık 110 medya mensubu yer alacak.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...