İsmayilov Türkiye'yi ayağa kaldırdı

Düzenleyen:
İsmayilov Türkiye'yi ayağa kaldırdı

SPOR Haberleri

69 kiloda gümüşe uzanan milli sporcumuz 12 yıl sonra halterde ülkemize madalya kazandırdı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın 5. gününde madalya ile tanıştık. Halter branşında erkekler 69 kiloda mücadele eden milli sporcu Daniyar İsmayilov, toplamda 351 kilo kaldırarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Böylece Türkiye, Rio Olimpiyat Oyunları’ndaki ilk madalyasını kazandı. Ayrıca 2004’te Sedat Artuç ve Reyhan Arabacıoğlu’nun elde ettiği bronzların ardında Türkiye 12 yıl sonra olimpiyatlarda halter branşından madalya kazanmış oldu. İsmayilov, koparmada ilk hakkında 156, ikincisinde 160, üçüncüsünde 163 kilo kaldırdı. Başarılı sporcu, silkmede ise ilk hakkında 181, ikincisinde 185, üçüncüsünde 188 kilo kaldırmayı başardı. Toplamda 351 kiloya ulaşan 24 yaşındaki sporcu, gümüş madalyayı boynuna geçirdi. Altın madalyanın sahibi ise silkmede 190, koparmada 162, toplamda 352 kilo kaldıran Çinli sporcu Shi Zhiyong oldu. Koparmada 151, silkmede 188, toplamda ise 339 kilo kaldıran Kazakistanlı Izzat Artykov ise bronzda kaldı.

“2020’DE REKORLA ALTIN ALACAĞIM”

Türk vatandaşlığına geçtikten sonra 2 Avrupa, 1 dünya şampiyonluğunun yanına dün de olimpiyat ikinciliğini ekleyen Daniyar İsmayilov, hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda rekor kırarak altın madalya kazanmak olduğunu söyledi. 2012’de Türkmenistan adına olimpiyatlarda yarışan İsmayilov, kendisini Türk gibi hissettiğini ve öyle yaşadığını belirterek, “Podyumda İstiklal Marşı’nı dinlerken tüylerim diken diken oluyor” dedi.

BAKAN KILIÇ’TAN KUTLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gümüş madalya kazanan milli halterci Daniyar İsmayilov'u tebrik etti. Bakan Kılıç, "Daniyar İsmayilov  ülkemize, 2016 Rio'da ilk madalyayı kazandıran isim oldu ve hepimize büyük bir gurur yaşattı. Başarısından dolayı İsmayilov'u tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

MİLLİLERE RÜZGAR ENGELİ

Oyunların 6. günündeki kürek yarışmaları, sert rüzgâr sebebiyle yapılamadı. Hakemler, yarışların ertelenmesine karar verdi. Dünkü 22 etkinlik arasında milli sporcular Cem Yılmaz ile Hüseyin Kandemir'in mücadele edeceği, erkekler hafif kilo iki çifte C/D grubu yarı finali de bulunuyordu.

RIO 2016 GÜNLÜĞÜ:

Serena'dan erken veda

Rio Olimpiyat Oyunları tenis branşında, tek kadınlarda son şampiyon ABD'li Serena Williams sürpriz bir şekilde elendi. Üçüncü tur müsabakasında, dünya 1 numarası Serena Williams ile 15 numaralı seribaşı Elina Svitolina karşılaştı. 72 dakika süren karşılaşmayı 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 kazanan Svitolina, adını çeyrek finale yazdırdı.

Altın adam Michael Phelps

ABD'li rekortmen yüzücü, Michael Phelps, 200 metre kelebek ve 4x200 metre serbest takım müsabakalarıyla kariyerindeki olimpiyat altını sayısını 21'e yükseltti. Tarihin en çok olimpiyat madalyası alan sporcusu olan Phelps'in koleksiyonunda 21 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya bulunuyor. 

Otobüse taş mı kurşun mu?

Rio de Janeiro şehrinde basın mensuplarını taşıyan otobüse yapılan saldırıda 3 gazeteci yaralandı. Oyunların Güvenlik Müdürü Luiz Fernando Correa, "Yaşananlar üzücü. Taşlarla saldırmışlar" açıklaması yaptı. Fakat bazı mensupları otobüs camlarında kurşun delikleri bulunduğunu dile getirdi.

Başpehlivan el attı

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yıl altın kemere ulaşan Recep Kara, 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'nin madalya umudu milli güreşçi Taha Akgül'e antrenmanlarda partnerlik yaptı. Ağır sıklette güreşen Taha, Recep Kara ile antrenman yaparak oyunlar öncesi formunu yükseltmeye çalıştı. Kara, "Taha'nın antrenman sıkıntısı vardı ve kendisi bizzat beni aradı. Kispetimi çıkardım, mayomu giydim ve antrenmana geldim" dedi. Recep Kara ile Erzurum'daki kampta da çalıştıklarını hatırlatan Taha Akgül ise, "Recep ağabey ile 4 müsabaka yaptık. Kendisi hem Kırkpınar başpehlivanı, hem de Avrupa ve dünya üçüncüsü. Rio öncesi bana büyük katkıda bulundu" diye konuştu.

İsmayilov Türkiye'yi ayağa kaldırdı

Zeynep sevindirdi

2016 Rio Olimpiyat Oyunları yüzme branşında kadınlar 200 metre kurbağalama dördüncü elemelerinde ikinci olan Viktoria Zeynep Güneş kafilemizi sevindirdi. Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki kadınlar 200 metre kurbağalama elemelerinde 2:23:69 derece elde eden Kanadalı Kierra Smith yarışı ilk sırada tamamladı. Ülkemizi temsil eden Zeynep Güneş ise 2:23:83 süre ile 2. olarak yarı finale yükseldi. Zeynep daha önce 100 metre kurbağalama yarı finalinde ve 400 metre karışıkta elenmişti. 

İsmayilov Türkiye'yi ayağa kaldırdı

Yasemin alkışlarla

Rio 2016 Kadınlar klasik yaydaki temsilcimiz olan 17 yaşındaki Yasemin Ecem Anagöz, olimpiyat oyunları macerasını tamamladı. Karina Lipiarska'yı yenerek son 32'ye kalan milli sporcumuz, Meksikalı Alejandra Valencia ile eşleşti. Rakibiyle kıyasıya bir oyun çıkaran Yasemin Ecem Anagöz tie-break'e giden müsabakayı 6-5 kaybetti. Rio 2016'dan elenen milli okçu buna rağmen gelecekte çok başarılı olacağının sinyallerini verdi. 

İsmayilov Türkiye'yi ayağa kaldırdı

Yaprak dökümü sürüyor

Olimpiyatlarda dün de birçok dalda vedalar yaşadık. Boksta 81 kiloda Kübalı Julio La Cruz'a 3-0 yenilen Mehmet Nadir Ünal olimpiyatlara veda etti. Atıcılıkta ise Yusuf Dikeç 22'nci, İsmail Keleş 29'uncu olarak elendi. Bisiklette zamana karşı branşında Ahmet Örken 34. oldu. Eskrimde de İrem Karamete 32'li eleme turunda Fransız rakibi Thibus'a 16-5'lık sonuçla kaybetti ve veda etti. 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...