İsmail Kartal'dan sıra dışı bir şampiyonluk motivasyonu

İsmail Kartal'dan sıra dışı bir şampiyonluk motivasyonu

SPOR Haberleri

Gençlerbirliği mağlubiyetiyle şampiyonluk yolunda ağır bir yara alan Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal yine terapistliğe soyundu.

M.EMİN ULUÇ
Morali bozuk oyuncularını Beşiktaş derbisine hazırlamaya çalışan Kartal, "Sadece bir maç kaybettik, şampiyonluğu değil" derken, takımın motivasyonunu arttırmak için tarihten bir hikâye anlattı. Sarı-lacivertli formaya futbolcu olarak da uzun yıllar hizmet veren İsmail, bundan 51 yıl önce, 1963-64 sezonundaki şampiyonluk yarışında yaşananları futbolcularına aktardı: "O sezonda şampiyonluk yarışında Beşiktaş'la çekişen Fenerbahçe, Gençlerbirliği'yle berabere kalınca gazetelerde sarı-lacivertli futbolcuları yerden yere vuran manşetler atılmıştır. Hemen ardından gelen golsüz Ankaragücü beraberliği eleştiri dozunun artmasına sebep olmuştur ki, o zaman da bu sezon olduğu gibi en çok tepki çeken isimler Fenerbahçe'nin forvetleridir…"
Vazgeçersen yenilirsin…
"Sonrasında da sakatlıklar, hastalıklar Fenerbahçeli oyuncuların yakasını bırakmaz. Fenerbahçe, 8 as oyuncusundan mahrum yakaladığı Galatasaray'la da golsüz berabere kalınca işe son maça kalır. Fenerbahçe, son maçta Altay deplasmanına çıkacaktır. Ancak İzmir'in siyah-beyazlıları, "Fenerbahçe'ye şampiyonluk vizesi vermeyeceğiz" diyecek kadar iddialıdır. Bir gazete 'İzmir'in siyah-beyazlıları, İstanbul'un siyah-beyazlılarını şampiyon yapacak' başlığı atar. Fenerbahçe, 3-0 galip gelerek kupayı kaldırır! Şampiyonluğu şifresini veren ise 'Yorulmadan ekmek yok, yorulmadan şampiyonluk yok' sözleriyle takımın 30 yıllık malzemecisi Mustafa Efendi'ydi…" Kartal sözlerini şöyle bitirdi; "İşte bu tüm sorunlara rağmen vazgeçmeyen bir takımın şampiyonluk hikâyesi. Yenildiğinde değil, vazgeçtiğinde kaybedersin. Biz vazgeçmeyeceğiz ve savaşarak sezon sonunda şampiyon olacağız…"
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...