Irak penaltılarla kaybetti, Uruguay finalde

Irak penaltılarla kaybetti, Uruguay finalde

SPOR Haberleri

FIFA U20 Dünya Kupası'nda Irak'ı normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta penaltılarda 7-6 mağlup eden Uruguay finalde Fransa'nın rakibi oldu.

FIFA U20 Dünya Kupası'nda Irak'ı normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta penaltılarda 7-6 mağlup eden Uruguay finalde Fransa'nın rakibi oldu. FIFA U-20 Dünya Kupası Türkiye 2013'ün son yarı final karşılaşması için Uruguay ve Irak Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda sahaya çıktılar. Bu iki takım daha önce hiçbir yaş seviyesinde karşı karşıya gelmemişlerdi. Dünya Kupaları tarihinde üçüncü kez bir yarı final karşılaşması Asya ve Güney Amerika temsilcilerini bir araya getiriyor. Irak, FIFA organizasyonlarında ikinci kez yarı final sevinci yaşıyor, daha önce 2004 Erkekler Olimpiyat Futbol'da bu başarıyı tatmışlardı. Uruguay ise beşinci kez U-20 Dünya Kupası yarı finalinde boy gösterecekti. Irak, 14 yıl sonra yarı final görmeyi başaran ilk Asya temsilcisi olma unvanının da sahibi oldu. İlk tehlikeli atak 7. dakikada Irak'tan geldi. Sol kanattan içeri yapılan ortada Mohanad Abulraheem kaleciyle karşı karşıya kalacaktı ancak son anda Uruguay kaptanı Gaston Silva araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
İlk yarım saat geride kalırken Irak'ın biraz daha rakip kalede etkili olduğu gözlemlendi. Uruguay, İspanya karşısında oynadığı şekilde Irak'ı avlamak niyetindeydi. Uruguaylılar nadir ama tehlike ataklar geliştirmenin peşindeydiler.
34. dakikada Irak Ali Adnan'ın ayağından enfes bir gol buldu. Sağ kanatta taç çizgisine yakın bir bölgeden serbest vuruş kazandılar. Topun başına geçen Adnan, sol ayağıyla iki direğin birleştiği yere nefis bir plase kesti ve Asya temsilcisini 1-0 öne geçirdi.
Uruguay yediği golün şokunu üzerinden atamayınca kalan sürede beraberlik fırsatı geliştiremedi ve soyunma odasına 1-0 yenik gittiler.
İkinci devrede Irak'ın kontrolünden başladı. Asya temsilcisi golün verdiği özgüvenle topa hakim olan taraftı. 60. dakikaya gelindiğinde ise Uruguay biraz daha rakip ceza alanında gözükmeye başladı. İlk yarıda fazla etki gösteremeyen turnuvanın dikkat çeken isimlerinden Diego Laxalt, yerini takımın golcülerinden olan Diego Rolan'a bıraktı.
66. dakikada Uruguay beraberlik golüne Nicolas Lopez ile çok yaklaştı. Ceza alanının sağında topla buluşan 11 numara, yerden sert bir vuruş yaptı ancak kaleci Hameed başarılı bir kurtarışla topu çelmeyi bildi.
77. dakikada Uruguay bir kez daha beraberliğe çok yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortada topa yükselen Gonzalo Bueno'nun vuruşu üst direkten oyun alanına döndü.
87. dakikada Uruguay ikinci yarıda oyuna giren Gonzalo Bueno'nun golüyle eşitliği yakaladı. Sağ çaprazdan ceza alanı içine ortalayan Diego Rolan'ın topunu Felipe Avenatti kafayla penaltı noktasına indirdi. Topun gelişine güzel vuran Bueno maça eşitlik getirdi. (1-1)
Bu golü hazırlayan 3 isim de ikinci yarıda oyuna girmişti.
Geriye kalan sürede iki tarafta eşitliği bozamayınca karşılaşma uzatmalara gitti.
İlk uzatma devresinde eşitliği bozabilen çıkmadı.
İkinci uzatma devresinden de gol sesi çıkmayınca son finalisti belirleyecek olan penaltı atışlarına geçildi.
8. penaltılarda Iraklı Saif Salman atışını gol yapamayınca Uruguay'ı finale göndermiş oldu.
Bu sonuçla Uruguay finalde Fransa'nın rakibi olurken Irak da Gana'la üçüncülük müsabakasına çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...