İngiltere'de şike skandalı büyüyor, 3 tutuklama daha

İngiltere'de şike skandalı büyüyor, 3 tutuklama daha
SPOR Haberleri

İngiltere'de şike skandalının boyutları her geçen gün büyüyor. Ülkedeki futbol maçlarında şike yaptığı iddia edilen biri hakem 3 kişi daha tutuklandı.

İngiliz futbol camiası son yılların en büyük şike operasyonu ile sarsıldı. Ulusal Suç Ajansı Dedektifleri, şike soruşturması kapsamında aralarında futbolcuların da olduğu 7 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturmanın ilk gününde suçları sabitlenen Sinagpur asıllı 2 kişi tutuklandı. İkinci günde de biri hakem 3 kişi hakkında daha tutuklama kararı çıktı. Tutuklu sayısı 5 oldu. Eski Boltonlu futbolcu Delroy Facey'in gözaltı hali ise devam ediyor. Şike operasyonu haberini İngiliz Daily Telegraph gazetesi duyurdu. Haberde şikecilerin bahis şirketlerinin çalışanları olduğu açıklandı. Daha sonra medyaya yansıyan gizli kamera kayıtlarında iki kişinin pazarlığı görünüyor. Görüntülerde, şikeyi tezgahlayan kişinin 50 bin sterlin gibi düşük rakamlara maç satın almayı planladığı öğreniliyor. Daily Mirror gazetesi de şike olaylarına karıştığı iddia edilen bir kişinin "Dünya Kupası'nda şike yaptım" cümlesini tam sayfa manşet yaptı. Haberde zanlının en az 15 maç satın aldığını söylediği ifade edildi. FIFA Asbaşkanı Jim Boyce, iddiaların kendisini çok endişelendirdiğini vurgulayarak,"Suçlu bulunanlar, ömür boyu futboldan men cezası alacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...