İlk defa Dünya Şampiyonası'nda oyanayan Türkiye salladı

İlk defa Dünya Şampiyonası'nda oyanayan Türkiye salladı

SPOR Haberleri

Potanın perileri olimpiyat ikincisi Fransa ile dünya sıralamasında 9. sırada bulunan Kanada'yı geride bırakarak çeyrek final vizesi aldı

Türkiye'nin ev sahipliğinde organize edilen Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası, bir günlük aranın ardından bugün yapılacak maçlarla devam edecek. B Grubu'nda mücadele eden Türkiye, ilk maçında Fransa'yı 50-48, ikinci maçında da Kanada'yı 55-44 yenerek grup lideri olarak çeyrek finale kalmayı garantiledi. D Grubu'nda ABD ilk iki maçtan da galibiyetle ayrılarak, üst tura çıkmayı garantileyen bir diğer takım oldu. Statüye göre gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar, doğrudan çeyrek finale yükselecek. Grup ikinci ve üçüncüleri ise çapraz eşleşmelerle eleme oynayacak ve kazananlar çeyrek finale çıkacak.
Yıldızoğlu: Daha iyi olacağız
A Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, "Turnuvanın başından bu yana kendi ritmimizin dışında oynuyoruz. Sadece dördüncü periyotlarda aşama yaparak skor üstünlüğünü elimize alıyoruz. Mozambik karşılaşmasından sonra yarı final ve final vizesi almak için oynayacağız. Şu ana kadar çok stresli durumun altından kalktık. Bunun da altından kalkarız. Çeyrek finalde daha iyi basketbol oynayacağımızı umuyorum" dedi. Çeyrek finalde muhtemel rakiplerden Sırbistan'ı değerlendiren Yıldızoğlu, "Onlarla geçen sene madalya için karşılaşmıştık. O maça geldiğimizde kazanan taraf olmak istiyoruz" diye konuştu.

Nevriye: İstanbul'dan endişeliyim
A Milli Kadın Takımımızın kaptanı Nevriye Yılmaz, İstanbul seyircisinden destek istedi. Çeyrek final maçları için İstanbul'a geleceklerini belirten Nevriye, "Muhtemel rakibimizi Sırbistan olarak görüyoruz. Ankara'da beklentimizin üstünde müthiş bir seyirci topluluğu vardı. Açıkçası ben İstanbul'dan biraz endişeliyim. Gelirler mi gelmezler mi bilemem ama ev sahibi avantajı seyirciyle birleştiği zaman daha iyi oynuyoruz. Sırbistan'ı geçip yarı finali oynamak istiyoruz. İstanbul seyircisi inşallah bizi yalnız bırakmaz" diye konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...