İki buçuk ayda millilerin çehresini değiştirdi! Geldim, gördüm, yendim...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İki buçuk ayda millilerin çehresini değiştirdi! Geldim, gördüm, yendim...

SPOR Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Küskün milyonları yeniden ay yıldızın altında buluşturan Vincenzo Montella, mazeret üretmedi ve pozitif bakarak problemlerin üstesinden geldi. Öz güven, değer, kalite ve umut kelimelerinin içini doldurdu.

Vincenzo Montella diye yazılır; ‘Kısa sürede çok şey başaran ve bir ülkeyi mutluluğa boğan adam’ diye okunur... Bir başka deyişle, Roma İmparatoru Sezar’ın “Veni, vidi, vici (geldim, gördüm, yendim)” sözünü günümüze uyarlayan İtalyan futbol adamıdır. Kesin ve hızlı gerçekleşen bir zaferin kahramanıdır. Stefan Kuntz döneminde gruptan çıkma ümidimiz bile olmazken o üç maçla vizeyi lider olarak almamızı sağlayandır.

Evet tarihimizde Hırvatistan’ı deplasmanda ilk kez mağlup ettik. Evet tarihimizde ilk kez Galler’e deplasmanda gol attık. Evet tarihimizde ilk kez Avrupa Şampiyonası’na lider olarak katılma hakkı elde ettik. Özel maçta 72 yıldır yenemediğimiz EURO 2024’ün favorisi Almanya’yı da onunla Almanya’da devirdik.

SAYMAKLA BİTMEZ...

Peki daha önce Adana Demirspor’u çalıştırmış sezon başlarken kulüp bulamamış ve beklemede olan bir adam bu başarıları nasıl sağladı? Soru tek ama cevabı çok… Öncelikle futbolculara öz güven sağladı. Onlara değerli olduklarını hissettirdi. Bütün herkese ‘kimse vazgeçilmez değil’i gösterdi. Işık gördüğü herkese şans tanıdı. Yeni oyuncular (Kenan Yıldız, Yusuf Sarı, Samet Akaydin) çıkardı. Eski isimleri (Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür) tekrar kazandı.

Rakibe göre taktik ve kadro belirledi. Dert yanmadı, çözüm üretti. Oyunculara ve çevresine hep pozitif mesajlar verdi. Özellikle ‘takım ruhuna’ vurgu yaptı ve ortaya böylesine güzel böylesine keyif veren bir Türkiye yani “Bizim çocuklar”ı çıkardı. Ülkede futbol barışını sağladı, umutları yeniden yeşertti.

Eski hocalardan ne duyduk?
- Kadro kalitemiz bu kadar!
- Oyuncular takımlarında oynamıyor.
- Türkiye’nin sıralamada yeri belli.
- Altyapıdan futbolcu gelmiyor.

Montella’dan ne duyuyoruz?
- Kadromuz çok kaliteli.
- Oyuncularımızın hepsi çok istekli.
- Türkiye çok daha iyi yerlerde olmalı.
- Çok iyi bir jenerasyon geliyor.

İki buçuk ayda millilerin çehresini değiştirdi! Geldim, gördüm, yendim...

GÜZEL HAMLELER

Özel maçta Almanya’yı harika bir oyunla mağlup eden A Millî Takım, Galler karşısında resmî bir sınav veriyordu ve liderlik için beraberlik gerekiyordu. Montella’nın kadro tercihi değişmişti. Ve maçın başında erken de gol geldi. İlk devrede sergilenen futbol ve sonrası, bizim öve öve bitiremediğimiz İtalyan teknik adamı bir anda yerle bir edebilirdi. O daha önceki maçlarda kenarda tiyatro izleyicisi gibi duran bazı meslektaşları gibi yapmadı ve yapması gerekeni yaptı.

KÖTÜ GİDİŞE MÜDAHALE…

33’te Abdülkadir’in yerine Yusuf Yazıcı hamlesi oyunun biraz rakip alana yıkılmasını sağladı. “Cuk” diye oturan asıl hamleler ise ikinci yarı geldi. Zeki Çelik oyuna girip sağ beke geçerken, Ferdi Kadıoğlu gerçek yeri sol bekte daha etkin göründü. Hele ki 59’daki Kenan Yıldız hamlesi, yanlışı doğruya çeviren, asla pes etmeyen, inanan ve sonuç alan ay yıldızlı takımı ortaya çıkardı. Bir anlamda aldığı sorumluluğun hakkını sonuna kadar verdi. Teknik bakış açısı farkını herkese gösterdi. 

ÇARPICI DEĞİŞİM

A Millî Takım’ın son Almanya ve Galler maçlarına bakıldığında bakış açısında da ciddi bir değişim oldu. Takımı çevirecek yönlendirecek lider özellikli oyuncu profili artık aranmıyor. Bireysellik değil takım oyunu ön plana çıkıyor. Ve düşünün bu takımda Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Arda Güler, Merih Demiral, Cenk Tosun ve Enes Ünal yoktu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...