Hollanda futbol oynamadı, adeta gözdağı verdi

Hollanda futbol oynamadı, adeta gözdağı verdi

SPOR Haberleri

Brezilya'da seri başı olmak için puana ihtiyacı olan Hollanda öyle bir futbol oynadı ki salı akşamki maçı öncesi Millilerimize adeta gözdağı verdi.

Gruptaki en önemli rakibimiz Macaristan'ı konuk eden Hollanda 8-1'le gol şov yaparken, salı akşamı oynayacağımız maç öncesi bize de gözdağı verdi. Milli Takımımızın Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'nu 2. bitirebilmesi için Hollanda ile Macaristan'ın oynayacağı maçın da büyük önemi vardı. Bu maçı Portakallar'ın kaybetmemesi gerekiyordu. Öyle de oldu. Grubu lider bitirmeyi önceden garantileyen ama Brezilya'da seri başı olmak için puana ihtiyacı olan Hollanda öyle bir futbol oynadı ki salı akşamı oynanacağımız maçı öncesi adeta Ay Yıldızlılarımıza gözdağı verdi.
nbsp;
Baştan sona Macarlar'ı ezen bir futbol oynayan Hollanda, Macaristan'ı 8-1 mağlup ederek son maçlarını kazanma yolundaki kararlılığını gösterdi. Hollanda'nın gollerini 16, 44 ve 53. dakikalarda Robin Van Persie, 25. dakikada Kevin Strootman, 38. dakikada Jeremain Lens, 65. dakikada Szilard Devecseri (kendi kalesine), 86. dakikada Van Der vaart ve 90'da Robben atarken, Macarlar'ın tek sayısı 47'de Balazs Dzsudzsak'tan geldi.

HOLLANDA'NIN DERDİ FİNALLERDE SERİ BAŞI OLABİLMEK
Hollanda grubu lider bitirmeyi, dolayısıyla Brezilya'ya gitmeyi önceden garantiledi. Ancak Portakallar'ın da bir hesabı var. Dünya Kupası Finalleri kurasına seri başı olarak katılmayı hedefleyen Hollanda bu nedenle son 2 maçından 6 puan almayı istiyor.
nbsp;
VAN PERSIE TARİHE GEÇTİ
Bu arada maçın bir diğer önemli notu ise Robin Van Persie'nin rekoru oldu. Macaristan'a attığı 3 golle, milli takımdaki gol sayısı 41'e çıkaran yıldız oyuncu, adını tarihe yazdırdı. Van Persie, 40 golle Hollanda Milli Takımı'nın en golcü ismi olan Kluivert'ı geride bırakarak bu unvanı eline geçirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...