Hikmet Karaman: "Daha önce garantileyebilirdik"

/ Kaynak: AA
Hikmet Karaman: "Daha önce garantileyebilirdik"

SPOR Haberleri  / AA

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, A Milli Takımı ve verdiği destekten dolayı Konya halkını tebrik etti.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, 2016  Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) direkt katılma hakkı elde eden A Milli Takımı ve verdiği destekten dolayı Konya halkını tebrik etti. 
 
Türkiye'nin işinin zora girdiği anlarda çok iyi kararlar verdiğini  vurgulayan Karaman, "En başta Fatih Terim ve teknik heyeti, futbolcuların hepsini  tebrik etmek lazım, Konya şehri halkını özellikle unutmamalıyız. Mevlana  hazretlerinin uğuru ve Konya'nın pozitif enerjisi oyuncularımıza yansıdı. Bunu  maç içerisinde ve maçtan sonra gördük" dedi. 
 
Hikmet Karaman, Beşiktaş maçının hazırlıklarını sürdüren yeşil-mavili  takımın antrenmanı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok zor  bir gruptan çıkmayı başardığını kaydetti. 
 
Grup müsabakaları başladığında sıralamanın Hollanda'nın birinci,  Türkiye'nin ise ikinci olacağı yönündeki görüşlere dikkati çeken tecrübeli  çalıştırıcı, şunları söyledi: 
 
"Oynamadan kazanılmıyor. İzlanda ve Çek Cumhuriyeti, iyi futbol ve  takım oyunuyla kimsenin beklemediği şekilde ilk iki sırayı aldı. Bence Hollanda  gruptan çıkamamayı hak etti. Türkiye milli takımı ise maçlar oynanırken bulunduğu  yeri hak etmemişti. Niye? Kendi sahamızdaki Çek Cumhuriyeti maçında çok iyi  oynamış ve talihsiz iki golle kaybetmiştik. Hollanda'da oynadığımız maçı,  galipken son dakikada beraberlikle tamamladık. Buna Letonya maçını da  ekleyebiliriz. Biz çok daha önceden bu işi garantilemiş olabilirdik." 
 
"Devrimin ilk ayağı" 
 
Karaman, Türk futbolu için sürekli devrim niteliğindeki gelişmeler ve  kararlardan bahsedildiğini kaydederek, A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası  Finalleri'ne gitmesiyle devrimin ilk ayağının gerçekleştiğini savundu. 
 
"Türk futbolu için devrimden bahsediyorduk. Devrimin ilk ayağı  gerçekleşti" diyen tecrübeli çalıştırıcı, "Oyuncular, teknik heyet Avrupa  heyecanını yaşayacak. Teknik ve taktik anlamda birçok yenilikler görecek. Milli  takım dışında kalan ama 'ben Avrupa Şampiyonası'nda oynamak istiyorum' diyen  oyunculara da inanılmaz bir şans doğdu. Lige yansıması da çok olumlu olacak. Kaç  oyuncu dünya ve Avrupa'da şampiyona heyecanı yaşıyor. Birçok getirisi var. Emeği  geçen herkesi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. 
 
"Yabancı sınırının kalkmasına rağmen önemli başarı" 
 
Yabancı sınırlamasının kaldırılmasına rağmen bu başarının  yakalanmasının da önemli olduğunu vurgulayan Karaman, şöyle devam etti: 
 
"Fatih hoca maçtan sonra yabancı uygulamasıyla ilgili çok güzel  örneklemeler verdi. Avrupa ve dünyadaki sistemle ilgili bilgi paylaştı. Biz  teknik adamlar sınırlamanın kaldırılmasıyla sıkıntı yaşamıyoruz. Ben geçmişe  oranla daha ferahım. Yabancı sınırlaması nedeniyle 5+2, 5+3, 6+0 gibi 20 tane  farklı şey çıkmıştı. Sinus, kosinüs, tanjant bilinmeyenli denklemler çıkmıştı.  Yabancı futbolcuyu oyuna sokamıyordum. Maçı çevirecek hamle yapamıyordum. O zaman  kulüpler bu oyunculara bu paraları niye veriyordu? Şu ana kadar çok memnunuz ama  erken karar vermeden sonucunu da daha net görmek lazım." 
 
Beşiktaş maçı hazırlıkları 
 
Yeşil-mavili ekip deplasmanda Beşiktaş ile yapacağı maçın  hazırlıklarını yağmur nedeniyle 2 Mart Spor Salonu'nda gerçekleştirdi.  Antrenmana, hafif sakatlığı bulunan Makiadı katılmadı. 
 
Yeşil-mavili futbolcular, 1,5 saat süren idmanda, basketbol oynadıktan  sonra taktik ağırlıklı çalıştı. Çalışma ilk 15 dakikanın ardından basına kapalı  devam etti. 
 
Karadeniz temsilcisi, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını  sürdürecek.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...