Hikmet Karaman: 7 oyuncu hakeme bakar mı?

Hikmet Karaman: 7 oyuncu hakeme bakar mı?

SPOR Haberleri

Süper Lig'de Beşiktaş'a deplasmanda 1-0 yenilen Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'a Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda 1-0 yenilen Hikmet Karaman oyuncularına tepki gösterdi. Karaman, gol pozisyonunda oyuncularının hakeme odaklandığını kaydederken, "Oyun durmamış, bütün oyuncular hakeme bakmış. 7 kişi birden hakeme bakar mı?" tepkisini gösterdi.


Maçı değerlendiren Hikmet Karaman, "İlk 20 dakika var. Beşiktaş çok iyi tek top oynadılar. Ama o bölümü koysunlar, Beşiktaş müthiş tek pas oynuyor bizim cezasahasının önlerinde ama her tek pasa müthiş pres var. O dönen top direkten döndü. Deniz o pozisyonu yüzde yüz gol yapması lazım. İki takım adına da ilk 20 dakika müthiş. Tempo bir o tarafa bir bu tarafa. Oyunun geneline baktığımızda Beşiktaş bizden iyi ve üstün bir takım. Ancak oyun planlamamızda her şeyi iyi yaptık" dedi.


Yedikleri golle ilgili oyuncularına tepki gösteren Karaman, "Yediğimiz golde kaleci Itanje dahil 7 oyuncu hakeme bakıyor ve duruyor. Oyun yerde, Beşiktaşlı futbolu topun üzerinde. İtiraz ediyor. İtanje bu golü normalde yemez. Koray hakeme bakıyor. Eleştirdiğim yine kendi oyuncularım. 7 kişi birden hakeme bakar mı? Kulağınla düdüğe konsantre olacaksın. Koray topu önünde görüyor. Quaresma'ya al da at pası veriyor. Böyle bir şey olur mu? Taca atamıyor veya başka bir oyuncuya gönderemiyor" ifadelerini kullandı.  


Yenilgiden dolayı yine oyuncularını eleştirdiğini vurgulayan Karaman, "Böyle bir şey olur mu? Topu taca atamıyorlar, itirazı hakeme yapıyorlar. Öyle bir gole üzülüyorum. Normalde Beşiktaş çat-çat gelir golü atar ama bu gol yenmez. Top oyunda, niye hakeme bakıyorsun arkadaş? Koray hakeme bakarken, Quaresma'ya asist yapıyor. Böyle olunca bütün mücadele boşa gidiyor. Buna üzülüyorum. 7 tane oyuncu hakeme bakar mı? Itanj da çıkmış. Düştü Itanj kaleyi terketmiş. Herkes hakemde. Top oyunda niye hakeme bakıyorsun arkadaş. Koray hakeme bakarken bir anda topu önünde görüyor. Bunlar büyük takım. Deneyim tecrübe. Bir anda topu önünde görüyor, nereye atıyor. İş işten geçiyor. Neye yaradı? Rizespor, biz, futbolcularım bu kadar çok iyi mücadele ediyorsun, bunlar boşa gidiyor. Gökhan Töre hücumdaki en iyi oyuncu. İlk 20 dakikada Eren'le başedemedi sol tarafa gitti. Biz gelişmek istiyorsak, Eren'i içeri aldım. 'Ona 15 dakika etkili oynayacaksın, Milli Takım'a gitmek istiyorsan etkili olacaksın' dedim. Olmayınca da yazık oluyor. Üzüntümüz iyi mücadele ettik. 1-0'dan sonra biraz daha direncimiz iyi olsaydı, belki bir gol pozisyonu da bulabilirdik. Nihayetinde iyi bir maç oldu ama bu maçtan da gerekli dersleri çıkarmamız lazım" diye sözlerini bitirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...