Hiddink: 'Kazanamazsak milli takımı bırakacağım'

Hiddink: 'Kazanamazsak milli takımı bırakacağım'

SPOR Haberleri

Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü, Letonya maçını kazanamamaları durumunda görevi bırakacağını açıkladı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde milli takımımız ile aynı grupta yer alan Hollanda'nın teknik direktörü Guus Hiddink'ten şok açıklama...


A Grubu'nda ilk 3 maçında Çek Cumhuriyeti ve İzlanda'ya kaybeden Hollanda'nın çalıştırıcısı Letonya ile oynanacak grup eleme maçını kazanamamaları durumunda istifa edeceğini açıkladı. Dünya Kupası'nın ardından Louis Van Gaal'in Manchester United'a gitmesiyle Hollanda'nın başına geçen 16 Kasım'da oynanacak mücadeleyle ilgili olarak, "Kazanamazsak sanıyorum en iyisi görevi bırakmak olacak" ifadesini kullandı. nbsp;Milli takımımızın rakibi Hollanda, 12 Kasım'da da Meksika ile hazırlık maçı oynayacak.


HIDDINK İLE FUTBOL DİREKTÖRÜ TARTIŞTI
Bu arada Eurosport'un haberine göre; Hollanda Milli Takımı'nda büyük bir kriz yaşandığı ortaya çıktı. Teknik direktör Guus Hiddink ile Hollanda Futbol Direktörü Bert van Oostveen'in tartıştıkları belirlendi.


Kötü gidişatı durdurmak üzere teknik ekip ve idarecilerle birlikte yeni bir eylem planı düzenlendi ve bu Hollanda Futbol Federasyonu'nun internet sitesinden de duyuruldu. Ancak Hiddink, bunun altında imzasının olmadığını ifade ederek, "Açıklamayı ben de okudum ama ben bu terminolojiyi tanımıyorum" dedi. nbsp;


Hollanda Futbol Direktörü Bert van Oostven ile teknik direktör Guus Hiddink arasında kriz yaşandığı ortaya çıktı.


Resmi olarak duyurulan yeni anlaşmayı, milli takımın başındaki ismin yalanlaması 'skandal' olarak nitelendirildi. Bunun üzerine Bert van Oostveen acilen basınla buluşarak durumu toparlamaya çalıştı.


Federasyon direktörü, "Kötü geçen ilk maçların ardından teknik ekip bunların nedenlerini masaya yatırdı. Bizim yaptığımız çağrı ikicil önemdedir. Asıl önemli olan bunun daha iyi bir performansa yol açması ve kazanç getirmesidir" ifadelerini kullandı. Hiddink'in bunun üzerine daha yumuşak bir açıklama yaparak, "Durumu yoluna koymak için gerekli adımları takip edeceğiz" ifadelerini kullandığı iletildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...