Herkes onu konuşuyor! İtalya'da gündem Merih Demiral

Düzenleyen:
Herkes onu konuşuyor! İtalya'da gündem Merih Demiral

SPOR Haberleri

Juventus formasıyla 4 günde iki kez 90 dakika maç çıkaran Merih Demiral, İtalya'da gündeme oturdu.

Serie A ekiplerinden Juventus forması giyen Merih Demiral, İtalya'da taraflı tarafsız her futbolseverin gönlünü fethetmeyi başardı.

Kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi maçında Bayer Leverkusen'e karşı oynadığı futbolla göz dolduran milli futbolcumuz, Udinese mücadelesinde de tam not aldı.

Her iki maça da ilk 11'de başlayarak 90 dakika sahada kalan Merih Demiral, Udinese maçında asist yapma başarısı da gösterdi.

Genç savunmacının arka arkaya iki maçta oynadığı futbol İtalya'da gündem oldu.

İtalyan basını, Merih Demiral'ın artık rüştünü ispat ettiğini ve Maurizio Sarri'nin gözünde Rugani'den daha iyi olduğunu kanıtladığını yazdı.

Merih'in Ocak ayında takımdan ayrılma ihtimalini de masaya yatıran İtalyanlar, bunun büyük bir hata olacağını ve Juventus'un da milli futbolcuyu satarak böyle hata yapmayacağını öne sürdü.

Juventus'un 18 milyon avro karşılığında kadrosuna kattığı Merih Demiral'ı 40 milyon avro gibi düşük bir ücrete satmayacağı ifade edildi.

Öte yandan Merih Demiral'ın forma için rekabete girdiği Rugani'nin yıllık 3.5 milyon avroluk ücretine de değinilerek, Ocak ayında gönderilecek ismin büyük ihtimalle İtalyan savunmacı olacağı belirtildi.

 

Öte yandan Juventus, Merih Demiral'ın sosyal medyadaki yüksek reytingini kullanmak için düğmeye bastı.

İtalyan ekibi, Bayer Leverkusen maçının ardından sık sık Merih Demiral paylaşımı yapmaya başladı.

Juventus'un bu hamlesi, tıpkı Leicester City'nin Çağlar Söyüncü üzerinden yürüttüğü etkileşim stratejisi olarak yorumlanıyor.

Çünkü İtalyan temsilcisinin Merih Demiral ile ilgili paylaşımları, diğer paylaşımlarına oranla daha fazla etkileşim alıyor.

Türk taraftarlar, Juventus'un Merih Demiral odaklı paylaşımları için, "Juventus da ekmeğin kaynağını buldu..." gibi renkli yorumlarda bulunuyor.

Juventus Teknik Direktörü Maurizio Sarri, Udinese maçında 90 dakika forma giyen Merih Demiral'a övgülerde bulunmuştu.

"Merih Demiral'ı 11'de oynattım çünkü Leverkusen maçında iyi iş çıkarmıştı."

"Onun gibi hızlı ve agresif bir oyuncuya ihtiyacımız vardı."

Merih'i bu maçta da beğendim. Bazen hisleriyle oynuyor ama sürecin iyi gittiğini düşünüyorum. Zamanla daha iyi olacaktır.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...