Hentbolda Göztepe ilk kez Avrupa'da

Düzenleyen:
Hentbolda Göztepe ilk kez Avrupa'da

SPOR Haberleri

Erkekler Hentbol Challenge Kupası 3. tur ilk maçında 20 Kasım Pazar günü Hollanda'dan JMS Hurry-Up'ı konuk edecek Göztepe'de kulüp başkanı Mehmet Sepil, "Hentbol takımımızla kendimizi Avrupa'ya hatırlatmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Sepil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hikayesi çok güzel olan hentbol branşının, camia ve seyircinin girişimleriyle kurulduğunu ve kulüpten destek almadan yaşatıldığını söyledi.
Başkanlığa geldikten sonra hentbola önem vereceklerini açıkladığını hatırlatan Sepil, şöyle konuştu:
"Göreve geldikten sonra ilk yıl Süper Lig'e çıktık. Süper Lig'deki ilk senemizde Avrupa Kupası'na katılma hakkını elde ettik. Çok güzel bir şey bu. Avrupa Kupası için iddialı bir takım kurduk diyemem. Göztepe olarak futbolda 1970'li yıllarda Avrupa'da mücadele etmiştik, salon sporlarında da 2000'de kadın voleybol takımımız Avrupa'da yer almıştı. Hentbol takımımızla kendimizi Avrupa'ya hatırlatmış olacağız. Zamanla hentbolda daha iddialı, ses getiren bir takım olmak istiyoruz. Bu plan program meselesi."
Sepil, rüzgar sörfünde Profesyonel Rüzgar Sörfü Birliği Dünya Kupası gençler kategorisinde üst üste 4. birinciliğine ulaşan Fulya Ünlü'nün Göztepe'yi yurt dışında temsil ettiğini anımsatarak, "Hedefimiz ileride kuracağımız diğer branşlarda da tekrar büyük Göztepe'yi Avrupa'ya taşımak. İzmir'i en güzel şekilde temsil etmek." diye konuştu.

- Avrupa'da yeni takımlar

Bu sezona kadar 16 farklı takımın Türkiye'yi Avrupa'da temsil ettiği erkek hentbolunda, bu yıl Challenge Kupası'nda yer alacak Göztepe ve Amasya Taşova YİBO ilk kez Avrupa heyecanı yaşayacak.
Futbolda en son 1970-1971 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden Göztepe, 1968-1969 sezonunda Fuar Şehirleri Kupası'nda yarı finale kadar yükselmiş ve Avrupa kupalarında bu başarıya ulaşan ilk Türk takımı olmuştu.
Göztepe Kadın Voleybol Takımı ise 2000-2001'de CEV Kupası'nda İspanya'nın Burgos kentinde oynanan ön eleme turunda 24 Kasım 2000'de Yunan ekibi Filathletic'e, 26 Kasım 2000'de ise Constr. Damesa'ya yenilerek kupaya veda etmişti.
- Rakip JMS Hurry-Up
Göztepe'nin rakibi JMS Hurry-Up bu yıl 4. kez Avrupa kupalarında mücadele edecek. Daha önce hiç bir üst tura çıkamayan Hollanda temsilcisi, 2011-2012'de Kupa Galipleri Kupası, 2013-2014 ve 2015-2016'da ise Challenge Kupası'nda mücadele etti.
JMS Hurry-Up, 2013-2014'te 3. turdan katıldığı Challenge Kupası'nda ilk maçta 32-27 mağlup olduğu Nilüfer Belediyespor'u rövanş karşılaşmasında 33-31 yenilerek elenmişti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...