Hedefi küçük, şerefi büyük maç! Fenerbahçe'nin konuğu Galatasaray

Hedefi küçük, şerefi büyük maç! Fenerbahçe'nin konuğu Galatasaray

SPOR Haberleri

Tatsız bir sezon geçiren iki takım da zirvenin uzağında kalsa da sarı lacivertliler "ikincilik", sarı kırmızılılar ise "prestij" artı "tehlikeli bölgeden uzaklaşmak" için galibiyet arayacak.

EMİN ULUÇ - YALIMCAN SARPYEL

Nerede o eski derbi havalarını dedirtecek bir maç var bugün Kadıköy'de. Ev sahibi Fenerbahçe, bir yandan seçim havasına giren diğer yandan can derdine düşen Galatasaray'ı misafir ediyor. İki takım da şampiyonluk yarışının uzağında. Fenerbahçe açısından bakarsak... Tek hedefi lig ikinciliği kalan ve İsmail Kartal yönetiminde iyi bir hava yakalayan sarı lacivertlilerde tek düşünce galibiyet. Rekor taraftarın beklendiği mücadele bir anlamda Kanarya adına sezon finali gibi de görülebilir.

ŞANSSIZLIĞA SON

Kadro dışı bırakılan Mesut Özil ve Ozan Tufan dışında eksiği olmayan Fenerbahçe'de teknik ekip de futbolcular da maçın anlam ve öneminin camia gözündeki değerini fazlasıyla biliyor. Son 7 maçta 6 galibiyet alınması ve İsmail Kartal yönetiminde çıkışa geçilmesi sarı lacivertlilerin artısı. Son 3 maçından üç puanla ayrılan ve serisini devam ettirmek amacında olan Kanarya iç sahada G.Saray'a karşı derbi şanssızlığını da kırmak istiyor. F.Bahçe, evinde son dört maçı da (2 yenilgi, 2 beraberlik) kazanamamıştı.

Hedefi küçük, şerefi büyük maç! Fenerbahçe'nin konuğu Galatasaray

BELİRSİZLİK VAR

Peki Galatasaray cephesinde durum ne? Tabelaya bakıldığında iç açıcı değil. Ateş hattına yakın Aslan puan almak durumunda. Yönetim kanadında seçim havası olsa da Florya tamamen F.Bahçe'ye odaklandı. Domenec Torrent’in oyun tercihinin en kilit üç ismi Feghouli, Mustafa ve Kerem’in durumları sebebiyle Aslan hafta içi birçok değişik senaryo üzerinde durdu. İspanyol teknik adam bugün sabah sahada yaptıracağı taktik çalışmada Kerem ve Mustafa için son kararını verecek.

ŞİFRE ORTADA

Sarı kırmızılı takımın teknik patronu Torrent, Keremli on bir düşüncesine göre, zorlu Kadıköy deplasmanından üç puanla dönmenin şifresini de belirledi: Orta saha hâkimiyeti. Taylan-Berkan-Cicaldau üçgeniyle ayağa sık pas yaptırıp ön oyunun hâkimi olmak isteyen sarı kırmızılılar daha sonrasında ise set hücumlarıyla gol bulmayı hedefliyor. Oyunu olabildiğince ileride tutmak ve kurmak isteyen Domenec Torrent, öğrencilerinden her bölgede rakibe baskı kurulmasını, rahat oyun alanı bırakılmamasını talep etti.

Hedefi küçük, şerefi büyük maç! Fenerbahçe'nin konuğu Galatasaray

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE: Altay Bayındır, Osayi Samuel, Kim Min-jae, Serdar Aziz, Novak, Miguel Crespo, Miha Zajc, İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş, Diego Rossi, Serdar Dursun

GALATASARAY:  Fernando Muslera, Omar Elabdellaoui, Marcao, Victor Nelsson, Patrick van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Alexandru Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu, Ryan Babel, Bafetimbi Gomis

Ülker Stadı'nda oynanacak derbi, saat 20.30'da başlayacak. Hakem Atilla Karaoğlan'ın yöneteceği karşılaşma, beIN Sports 1'den naklen yayımlanacak.

Hedefi küçük, şerefi büyük maç! Fenerbahçe'nin konuğu Galatasaray

İRFAN CAN'A DİKKAT!

Galatasaray'a transferi son anda olmayan ve Fenerbahçe'ye giden İrfan Can Kahveci, derbinin önemli isimlerinden. Sarı lacivertlilerin hücum oyuncusu Süper Lig'in 2018/19 sezonundan bu yana en fazla ceza sahası dışından gol atan oyuncu (7) konumunda.

GOMIS'İN ÖZLEMİ

Süper Lig kariyerinde 20 takımın 18'ine gol atan Bafetimbi Gomis'in filelerini havalandıramadığı iki rakibinden biri Fenerbahçe, diğeri de Beşiktaş. Şubat 2022'den bu yana çektiği sekiz isabetli şutun beşini gole çeviren Fransız santrfor, her 76 dakikada 1 gol atıyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...