Haydi Milliler! Karadağ’ı aşalım

Düzenleyen:
Haydi Milliler! Karadağ’ı aşalım

SPOR Haberleri

Tarihte ilk kez karşılaşacağız rakibimiz önünde Avrupa Şampiyonası’na sayılı günler kala gücümüzü test edeceğiz.

FIFA Dünya sıralamasında 13. sırada bulunan ve 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında Fransa’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda boy gösterecek Türkiye’nin bugünkü rakibi Karadağ… A Milli Takımımız bugün Antalya’da FIFA sıralamasında 94. durumda bulunan Karadağ ile tarihinde ilk kez karşılaşacak. Ki o Karadağ, 2006 Dünya Kupası sonrası ortaya çıktı ve savunma anlayışı, sertliği ile ters bir takım olarak görülüyor. Ay-Yıldızlı takımımız Fatih Terim yönetiminde oynadığı 121 maçta 62 galibiyet aldı, 30 kez berabere kaldı ve 29 defa da mağlup oldu. 

Hazırlık maçları kapsamında pazar günü İngiltere ile karşılaşan ve 2-1 mağlup olan Milliler, Avrupa Şampiyonası öncesi hem son durumunu test edecek hem de kazanıp  moral bulmaya çalışacak. Futbol Direktörümüz Fatih Terim’in Karadağ’a karşı EURO2016’da düşündüğü kadroya yakın bir 11 çıkarması bekleniyor. Kalede Volkan Babacan’ın yeri garanti görülürken kanatlarda Gökhan Gönül ve Caner Erkin orta alanda Mehmet Topal, Selçuk İnan, Oğuzhan Özyakup, Hakan Çalhanoğlu banko isimler gibi. 

"Cesur Şahinler"

Rakip Karadağ’a bakalım… 2006 yılında Sırbistan'dan koparak federasyonunu, ligini ve millî takımını kuran Karadağ, 2010 Dünya Kupası'ndan bu yana büyük turnuvaların elemelerine katılıyor. Cesur Şahinler olarak adlandırılan takım, 2012 Dünya Kupası elemelerinde büyük bir sürpriz yaparak baraj oynamayı başardı ancak Çek Cumhuriyeti engelini aşamadı. 2014 Dünya Kupası elemelerinde ise ilk 6 maçtaki müthiş çıkışlarını son dört maçta sürdüremeyince büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Yeni teknik direktör Ljubisa Tumbakoviç ile yeni bir jenerasyon yakalamayı hedefliyor. 

Haydi Milliler! Karadağ’ı aşalım

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...