Hasan Kabze'den Beşiktaş - Galatasaray derbi tahmini

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hasan Kabze'den Beşiktaş - Galatasaray derbi tahmini

SPOR Haberleri

Özel Röportaj Hazal Palavar | ÖZEL HABER - Eski milli futbolcu ve Galatasaray efsanelerinden Hasan Kabze, turkiyegazetesi.com.tr sitesine özel açıklamalarda bulundu. Hasan Kabze, Pazar günü Vodafone Park’ta oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisi için skor tahminini açıkladı.

ÖZEL RÖPORTAJ HAZAL PALAVAR | ÖZEL HABER - Galatasaray efsanelerinden olan milli futbolcu Hasan Kabze, Süper Lig'in 32. haftasında oynanacak Beşiktaş – Galatasaray derbisi hakkında Türkiye Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Derbilerde tahmin yapmanın zor olduğunu belirten Hasan Kabze, “İki takımın yıllarca yapmış olduğu maçlara baktığımız zaman çok farklı sonuçlar çıkabiliyor. Sürprizler oluyor, kırmızı kart olduğunda oyunun dengesi değişiyor. Böyle derbiler sadece Beşiktaş ve Galatasaray için değil aynı zamanda Fenerbahçe için de önem arz ediyor. Önemli olan hatasız bir derbi olsun. İyi oynayan, iyi taktik yapan, rakibini iyi analiz eden kazansın.” ifadelerini kullandı. 

Hasan Kabze'den Beşiktaş - Galatasaray derbi tahmini

HER TAKIM ÇOK İYİ ANCAK GALATASARAY…

İki takımın performansını değerlendiren Hasan Kabze, Beşiktaş’ın biraz geride kaldığını ifade ederek şunları söyledi: 

Beşiktaş kulübü Şenol Güneş’ten sonra durumunu biraz daha iyi toparladı. Aslında Fenerbahçe’de çok iyi bir performans gösterdi ancak Galatasaray’ın durumu çok iyi olduğu için sanki diğer takımlar kazansa da kötü mücadele ediyormuş gibi yorumlar yapılıyor. Baktığımız zaman Beşiktaş 10 kişi kaldığı maçta deplasmanda Fenerbahçe gibi zor rakibine 4 gol atıp yenmesi çok güzel bir geri dönüş oldu. Buradan da derbilerde Beşiktaş’ın ne kadar tehlikeli olduğunu görüyoruz. Galatasaray’ın da çok önemli silahları var. Ayrıca Galatasaray bu maçı kazandığı zaman neleri kazanacağını çok iyi biliyor. Çok güzel bir derbi bizi bekliyor. 

Hasan Kabze'den Beşiktaş - Galatasaray derbi tahmini

HASAN KABZE’DEN SKOR TAHMİNİ

Süper Lig'in 32. Haftasında Vodafone Park’ta oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisi için skor tahmininde de bulunan Kabze, “Galatasaray’ın kazanmasını daha çok istiyorum. Skor olarak 2-1 ya da 1-0 olabilir Galatasaray lehine.” dedi.

OKAN BURUK GALATASARAY FORMASININ NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLİYOR

Eski takım arkadaşı ve şimdilerde Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un lig performansı hakkında da konuşan Hasan Kabze, “Sezon başında Okan Buruk Galatasaray’a geldiği zaman en çok sevinenlerden bir tanesiydim. Çünkü kulübün huyunu, suyunu biliyor. Orada şampiyonluk yaşamış, UEFA Kupası’nı kaldırmış, Galatasaray formasının ne anlama geldiğini çok iyi bilen bir Galatasaraylı. Dolayısıyla sarı-kırmızılı ekibin başında olması ve daha önce yaşadığı şampiyonluk başarısıyla bunu hak ettiğini düşünüyorum. Takıma en yakışabilecek Türk hocaydı. Geldiğinde de her zaman arkasında durdum. Sürekli herkes eleştiriyordu. Ama Okan Hoca yeni bir takımı bu denli hazırlayan, hazır olmayan oyunculardan en üst seviyede maximum performans alarak ne kadar başarılı olduğunu gösterdi. Ben onu Galatasaray için hep başarılı görmüşümdür ki şu anda da tarih yazıyor. Umarım sonu şampiyonluk olur. Ondan daha çok sevineceğim onun adına.” ifadelerine yer verdi. 

Hasan Kabze'den Beşiktaş - Galatasaray derbi tahmini

“HAYATIMDA YAŞADIĞIM EN GÜZEL ŞAMPİYONLUK, GALATASARAY ŞAMPİYONLUĞU”

3 farklı ülkede şampiyonluk yaşamış Hasan Kabze’nin unutamadığı golü olup olmadığı sorulunca, 7 Mayıs 2006 tarihinde Galatasaray’ın deplasmanda Beşiktaş’ı 2-1 yendiği karşılaşmadaki gollerin onun için farklı olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: 

Hayatımda yaşadığım en güzel şampiyonluk, Galatasaray şampiyonluğu. Çünkü orada çok büyük bir emek verdik. Bir de o sene 16 dakikalık bir uzatma mevzusu var. İşte o şampiyonluk çok değerli ve kıymetliydi. İnanılmaz mutluluk vericiydi. Bunun yanı sıra Rubin Kazan’da oynarken tarihinin ilk şampiyonluğundaki golün asistini yapmıştım. Orada da hiç şampiyonluk yaşamamış takımda iki sene üst üste şampiyonluğu tatmıştım. Hatta bu hafta sonu Rubin Kazan’ın 65.yılı. Beni de özel olarak davet ettiler kutlama için. Yurt dışında oynayıp seneler sonra sizi hatırlıyor olmaları çok gurur veriyor bana. Aynı şekilde Montpellier’de öyle.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Emre can 27 Nisan 2023 17:19

Vay vay habere bak sen

Sonraki Haber Yükleniyor...