Haris Seferovic'te işlem tamam! Galatasaray'ın yeni golcüsü belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
Haris Seferovic'te işlem tamam! Galatasaray'ın yeni golcüsü belli oldu

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Galatasaray’ın yeni golcüsü Haris Seferovic oldu… Portekiz devi Benfica, kiralama formülüne devreye girecek satın alma opsiyonu maddesi ile izin verdi ve transfer bitti. 30 yaşındaki Boşnak asıllı İsviçreli santrfor imzayı atıyor.

Galatasaray, Haris Seferovic’i 3.5 milyon euroluk satın alma opsiyonlu kiralama konusunda Benfica ile anlaşmaya vardı. Seferovic'in satın alma opsiyonu, oynayacağı maç sayısına bağlı olarak devreye girecek.

FENERBAHÇE'DE İSTEMİŞTİ

Fenerbahçe’nin golcü adayları arasında Seferovic liste başıydı ancak Benfica yüksek bonservis talep edip kiralamaya da yanaşmayınca Sarı-Lacivertliler masadan kalkmıştı. 

Benfica'ya 2017 yazında Eintracht Frankfurt takımında transfer edilen Boşnak asıllı İsviçreli santrfor, Portekiz'de geçen 5 yılda 119 Portekiz Ligi maçına çıkıp 57 gol attı ve 19 asist üretti. Geçen sezon 15 maça çıkabilen Seferovic 5 gol atmıştı. Benfica'dan geri planda kalan tecrübeli golcünün güncel piyasa değeri 8 milyon euro...

HARİS SEFEROVİC KİMDİR?

Şubat 1992 İsviçre doğumlu Seferovic, Boşnak bir ailenin çocuğu... İsviçre'de büyüyen golcü futbolcu futbola Luzern altyapısında başlayıp ülkesinde FC Zürich ve Grasshoppers formaları giydikten sonra 2010 yılında Fiorentina'ya transfer oldu.

Serie A'da 3 sezon üst üste başka takımlara kiralandıktan sonra 2013'te Real Sociedad'a satıldı. La Liga ekibi bu transfer için Fiorentina'ya 3 milyon euro ödedi ve sadece 1 sezon oynattıktan sonra aynı paraya Frankfurt'a sattı.

Bundesliga'da patlama yapan yıldız isim İsviçre Milli Takımı'nın da banko santrforu olmuştu.

Haris Seferovic 1.86 boyunda ve sol ayaklı.

Haris Seferovic'te işlem tamam! Galatasaray'ın yeni golcüsü belli oldu

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...