Hamzaoğlu'ndan önce O'na gitmişler!

Hamzaoğlu'ndan önce O'na gitmişler!

SPOR Haberleri

Prandelli döneminin sona ermesinin ardından Galatasaray Hamzaoğlu ile anlaştı ancak öncesinde Fatih Terim'in de kapısı çalınmış

Cesare Prandelli ile yollarını ayıran Galatasaray'da teknik direktörlük koltuğuna kimin oturacağı belli oldu. Sarı-Kırmızılılar daha önce futbolcu olarak Galatasaray'da 2 kez şampiyonluk yaşayan, son olarak da A Milli Takım'da yardımcı antrenör sıfatıyla çalışan Hamza Hamzaoğlu ile anlaştı.

İLK TEKLİF 30 EKİM'DE GİTTİ

Aa­rı-Kır­mı­zı­lı­la­rın he­de­fin­de­ki ilk isim da­ha ön­ce 3 dö­nem ku­lüp­te gö­rev alan Tür­ki­ye Fut­bol Di­rek­tö­rü Fa­tih Te­ri­m'­di. Te­rim ile il­gi­li ilk gi­ri­şim de Duy­gun Yar­su­va­t'­ın baş­kan se­çil­me­si­nin he­men ar­dın­dan 30 Eki­m'­de TFF'­ye ya­pı­lan zi­ya­ret­te ger­çek­leş­tir­di. Yar­su­vat ve kur­may­la­rı bu zi­ya­ret­te Te­ri­m'­in hem Mil­li Ta­kı­m'ı hem de Ga­la­ta­sa­ra­y'­ı bir­lik­te ça­lış­tır­ma­sı tek­li­fi­ni gö­tür­dü. An­cak al­dık­la­rı ya­nıt "Mil­li Ta­kı­m'ı bek­le­yen zor­lu ma­ra­ton var. Ho­ca­mı­zın sa­de­ce Mil­li Ta­kı­m'a kon­san­tre ol­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz. Bu ne­den­le tek­li­fi­ni­ze olum­lu bir ce­vap ve­re­mi­yo­ru­z" ol­du.

5 AYLIK SÖZLEŞME

Pran­del­li­'nin koltuğunun sallandığı son sü­reç­te Te­ri­m yine gün­de­me gel­di. Son 4 gün TFF'­nin nab­zı sık sık yok­lan­dı. An­cak Fe­de­ras­yo­n'­un tav­rı de­ğiş­me­di. İş­te bu gö­rüş­me­ler es­na­sın­da bu kez Te­ri­m'­in yar­dım­cı­sı Ham­za Ham­za­oğ­lu­'nun is­mi or­ta­ya atıl­dı. Ham­za­oğ­lu ile ön­ce ge­ce geç sa­at­le­rde ya­pıl­an görüşmede an­laş­ma­ sağlandı. Hamzaoğlu'nun bugün futbol takımının lig maçı için bulunduğu Gaziantep'te 5 aylık sözleşmeye imza atacağı açıklandı. Takımı maça ise Taffarel'in çıkarması bekleniyor.

Milli Takım'ı bırakmıyor

Ge­çen se­zon Ak­hi­sar Be­le­di­yes­po­r'­da tek­nik di­rek­tör­lük ya­pan Ham­za Ham­za­oğ­lu, Fa­tih Te­ri­m'­in Mil­li Ta­kı­m'­ın başı­na geç­me­si­nin ar­dın­dan Ege eki­bin­den ay­rı­la­rak Ay-Yıl­dız­lı ta­kım­da­ki gö­re­vi­ne baş­la­mış­tı. Ham­za­oğ­lu­'nun Ga­la­ta­sa­ra­y'­da görev yaptığı sürede ise Milli Takım'daki görevinden ayrılmayacağı ifade edildi. nbsp; Hamzaoğlu'nun Galatasaray'dati yardımcılarının Fuat Buruk, Yıldırım Uran ve Serkan Salman olacağı kaydedildi. Kaleci antrenörlüğünü ise Metin Mert'in üstleneceği ifade edildi.

Taraftar tercihi beğendi

Ga­la­ta­sa­ra­y'­ın Pran­del­li ye­ri­ne tek­nik di­rek­tör­lük kol­tu­ğu­na oturt­tu­ğu Ham­za Ham­za­oğ­lu­ için ta­raf­tar­lar­dan olum­lu eleş­ti­ri­ler gel­di. Ham­za­oğ­lu­'nun yeterli do­na­nı­ma sa­hip ol­du­ğu yo­rum­la­rı ya­pıl­dı. Oyuncuların da memnun olduğu belirtilirken Selçuk İnan ise Antep'te havaalanında nbsp; "Takımın çoğunu milli takımdan tanıyor. Başarıya ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Nüfus kağıdına 17 yaşında kavuştu!

Hamza Hamzaoğlu'nun ilginç hayat hikayesiden satır başları:

1- 1970'te Yu­na­nis­tan-Gü­mül­ci­ne­'de bir köy­de do­ğar. Türk­ler azın­lık­tır ve zor­luk­lar ya­şa­mak­ta­dır. Ham­za 7 ya­şın­day­ken Tür­ki­ye­'ye göç eder­ler. Zi­fi­rî ka­ran­lık­ta, Me­riç Neh­ri­'n­den ka­yık­la Türk ta­ra­fı­na ge­çer­ler. Er­te­si gün Ke­şan po­li­si­ne gi­der­ler.

2- Sorgu sualden sonra oturma izni alır ve İzmir'e yerleşirler. Ailece Hamzaoğlu soyadını alırlar. Ama hâlâ nüfus kâğıtları yoktur. Çünkü soruşturmalar sürüyordur.

3- Bir gün ma­hal­le­de top oy­nar­ken onu iz­le­yen Cü­neyt Er­tay, Ham­za­'yı İz­mi­r'­in kök­lü eki­bi Al­ta­y'­a gö­tü­rür. 4 se­ne kal­dı­ğı ta­kım­da özel maç­la­rın hep­sin­de oy­nar an­cak iş res­mî maç­la­ra ge­lin­ce nü­fus kâ­ğı­dı ol­ma­dı­ğı için forma giyemez.

4- Genç ta­kım­dan ho­ca­sı Be­hiç Fun­da, An­ka­ra­'ya gi­de­rek ai­le­si­nin göç­men dos­ya­sı­nı bu­lur. Bu sı­ra­da Ham­za'ya ta­lip olan İz­mirs­por işi sı­kı tu­tar ve on­la­rın da ta­ki­biy­le Ham­za 17 ya­şın­da nü­fus kâ­ğı­dı­na ka­vu­şur. Ve ilk pro­fes­yo­nel im­za­sı­nı İz­mirs­po­r'­a atar.

5- Hamza'nın bir sonraki durağı ise 1991 yılında imza attığı Galatasaray olur. Burada hocası, Mustafa Denizli'dir. 4 sene takımda kalır. Feldkamp ve Hollman ile 2 şampi- yonluk yaşar.

6- 4 se­ne son­ra ta­kım­dan ay­rı­lır. Son­ra­sı ise Ana­do­lu ta­kım­la­rın­da ge­çen fut­bol­cu­luk ve Kon­yas­por'da yar­dım­cı an­tre­nör ola­rak baş­la­yıp Ga­la­ta­sa­ray'a ka­dar uza­nan tek­nik adam­lık ka­ri­ye­ri...

Kaynak: Bugün

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...