Halit Kıvanç’a veda… Duayen isim son yolculuğuna uğurlandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

SPOR Haberleri

Geçtiğimiz Salı günü hayatını kaybeden Halit Kıvanç, bugün toprağa verildi. Spor basınının duayenlerinden Kıvanç için önce Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Merkezi'nde (TSYD) tören düzenlendi. Ardından usta isim, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Radyo ve televizyon yayıncılığının usta ismi Halit Kıvanç, 97 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye’nin en ünlü ve en uzun süre çalışmış sunucularından Kıvanç'ın vefatını oğlu yazar Ümit Kıvanç sosyal medya hesabından duyurdu.

Ümit Kıvanç, hesabından "Halit Kıvanç'ı kaybettik. Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağ olsun" paylaşımında bulundu.

Halit Kıvanç’a veda… Duayen isim son yolculuğuna uğurlandı

“NAİF SESİYLE ZİHNİMİZDE İZ BIRAKAN İNSAN…”

Sporun unutulmaz sesi bugün son yolculuğuna uğurlandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TSYD düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Televizyonun olmadığı dönemde bile radyoda naif sesiyle kulaklarımızda, zihinlerimizde iz bırakan bir insan. Dünya hayatı hepimiz için fani, geçici. Asıl olan güzel izler bırakmak. Değerli ailesinin, milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir ise "Ailesi sadece TSYD'de tören düzenlenmesini istedi. Halit abiyi hiçbir zaman unutmayacağız. Disiplini, iş ahlakını ondan öğrendik" şeklinde konuştu.

Halit Kıvanç'ın oğlu Ümit Kıvanç da "Babamı bizimle birlikte uğurlamaya geldiğiniz için teşekkür ederiz. Babam işini düzgün yapmaya çalışan biriydi" ifadesini kullandı.

Halit Kıvanç'ın belgeselini yapan Nebil Özgentürk ise konuşmasında, merhum Kıvanç çok adaletli birisi olduğunu vurguladı.

“ONUNLA ÇOK ŞEY PAYLAŞTIK, İYİ Kİ DOĞRULARIYLA VARDI”

Törene katılan ünlü haber spikeri Ali Kırca, “Üzgünüz. Çok güzel bir hayat yaşadı. Hepimizin hayatına dokundu. Halit Kıvanç, Türkiye’de alfabenin 29 harfine, 29 kuşağa dokunabilen ve 29 kuşağı yakalayabilen biriydi. 97 yaşına kadar, uzun yaşadığı için değil, doğru yaşadığı için böyleydi. Biz onunla çok şey paylaştık. Ben 11 yaşındayken yaşadığım şehir Akşehir’e kitap imzalamaya gelmişti, ilk kitap imzalattığım insandı. O kitap şimdi yok ama o kitapta yazdıkları, yaşattıkları, sonra bize bıraktıkları ve dostluğundan kalan mirasın terekeleri yüreğimde yaşıyor. İyi ki vardı. Doğrularıyla vardı” dedi.

Halit Kıvanç’a veda… Duayen isim son yolculuğuna uğurlandı

“HALİT AĞABEYİMİZ ULU BİR ÇINARDI”

Halit Kıvanç’la olan hatıralarından bahseden ünlü sanatçı Erol Evgin, “Halit Ağabeyimiz bir ulu çınardı. Sanat, spor dünyasında ve Türk halkının kalbinde çok başka bir yeri vardı. Çok büyük bir kayıp. Çok anılarımız var. ‘Seni ilk kez ben sundum’ diye hatırlatırdı bana. Biz 2005 yılında Halit Kıvanç Gecesi yapalım istedik, saygı gecesi yapalım istedik. Ben telefon ettim, o zaman Bodrum’daydı. ‘Halit Ağabey, senin için bir gece yapmak istiyoruz’ deyince ‘ben gelir katılırım’ dedi. ‘Halit Ağabey, biz senin için gece’ yapacağız deyince, sustu. ‘Şimdi gözyaşlarımı tutuyorum, telefonu kapattıktan sonra ağlayacağım’ demişti. Lütfi Kırdar Salonu’nda bütün sanatçıların katılımıyla müthiş bir gece yapmıştık. Ona uzun yılların karşılığı olarak teşekkürlerimizi sunmuştuk. Nurlar içinde uyusun, mekanı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

Ünlü oyuncu Demet Akbağ ise, “Bende yeri çok ayrıdır, Türkiye’nin de çok sevdiği önemli bir yüz ve insandır. Hepimizin başı sağ olsun. Bugün onu buradan uğurlayacağız” dedi.

Spor basınının 97 yaşında vefat eden duayenlerinden Halit Kıvanç, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

AA, İHA

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...