Hacıosmanoğlu: Hapis de yatarım

Hacıosmanoğlu: Hapis de yatarım

SPOR Haberleri

“Çektiğim 9 ay 15 gün ceza bana bir züldü ama ben Trabzonspor için cezaevine girmeye de razıyım. Bu işin sonu oraya gidiyor”

Trabzonspor-Gaziantepspor karşılaşması sonrasında hakem Çağatay Şahan ve ekibinin, bordo-mavili kulübün Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun talimatıyla yaklaşık 4 saat statta alıkoyulması gündeme bomba gibi düştü. Başkan Hacıosmanoğlu dün özel uçakla sabaha karşı İstanbul'dan Trabzon'a geldi. Trabzon Havalimanı'nda bazı yöneticiler ve "Büyük başkan" tezahüratı yapan bir grup taraftarın karşıladığı Hacıosmanoğlu, açıklamalarda bulundu. Hacıosmanoğlu, "Daha sonra Trabzonspor'un üzerine ve bizim üzerimize karanlık güçlerin oynadığı bir oyun var. Bu benim şahsımla değil, bu şehirle Trabzonspor'la alakalı ama bu şehir öyle bir şehir ki bu şehrin üzerine oyun oynamak kimsenin haddi değil. Bu şehir zaten ona müsaade etmez" dedi.
“Hakem stattan çıkmayacak” 
Maçın ardından kulüp yönetim kurulu üyelerine talimat vererek, hakemin statta tutulmasını istediğini belirten Hacıosmanoğlu, “Onlara 'Trabzon'un misafirperverliğini gösterin, çayını, kahvesini, yemeğini ısmarlayın sabaha kadar. Ben gelene kadar o hakem o stattan çıkmayacak' dedim ama devletin her kademesinden arayanlar oldu, kimsenin telefonuna bakmadım. Benim de saygı duyduğum, gönül bağım olan, onun için şahsım olarak yapamayacağım hiçbir şey yok, bunu defalarca söylediğim o değerli insan beni aradıktan sonra, 'hem Türkiye hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım ama yanlışların da hesabı sorulacak' sözünün üzerine ben de arkadaşları aradım. Bizi katleden şahısların Trabzonluya yakışan şekilde en ufak fiziki müdahalede bulunmadan bu şehri terk etmelerine müsaade ettik" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı'nı işaret etti
Bordo-mavililerin başkanı,  hakemin stattan çıkması için kendisini arayan kişinin ismini vermeyeceğini vurgulayarak, "İsmi açıklamama gerek yok, herkes anlar. Ben bu millete hizmet eden, benim çocuklarıma güçlü bir ülke bırakacağına inandığım, dünya konjonktürünün de gitsin diye üzerine oyun oynadığı bir lideri var bu ülkenin. Ben ona saygı duyuyorum. Bugün onun için ölmeye de hazırım. Bunu kendisine de ifade ettim" diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı işaret etti. Hacıosmanoğlu, “Ben Trabzonspor başkanlığından da günü geldi mi ayrılmasını bilirim. Trabzonspor için çektiğim 9 ay 15 gün ceza bana bir zuldü ama ben Trabzonspor için kapalı ceza yatmaya da razıyım. Bu işin sonu o noktaya gidiyor. Konuştuklarımın hepsinin suç olduğunu biliyorum” diye konuştu.
Üzerimize oyunlar oynanıyor
Maçların adil yönetilmediğini savunan Hacıosmanoğlu, "Bizim 1 metrelik ofsayt olmayan pozisyonlarımızı ofsayt verecekler, ceza sahasının 1 metre dışındaki pozisyonları içeriye çekip penaltı verecekler, rakiplerimiz elle gol atacak. 5 puan gerimizde olan bir takımı, 4 hafta sonra 7 puan önümüze geçirecekler. Böyle bir adaletsizlik olmaz, maçlar böyle yönetilmez” vurgusunu yaptı. Trabzon'un ve Trabzonspor'un üzerine oyun oynayan, senaryo yazan insanların olduğunu savunan Hacıosmanoğlu, "İçimizde de hainler olduğunu biliyorum. Burada kaybeden Trabzonspor olacak, kaybeden İbrahim Hacıosmanoğlu olmayacak. Her maçtan sonra 'Trabzonspor yenilsin de Hacıosmanoğlu bu şehirden gitsin' diyen insanlar da var. Buraya gelip de Trabzonspor'u katledip giden insanlara, o insanlar cesaret veriyor" şeklinde konuştu.
Bin kere özür dilerim

Hacıosmanoğlu, “Gerekirse adam gibi ölürüz, kadın gibi yaşamayız" sözleri için, “Alınan üzülen varsa kahrolurum, bin kere özür dilerim. Beni doğuran annem de bir kadın, çocuklarımın annesi de…. 
Tüm kadınlara saygım 
var” dedi.

bu şehirden rahat çıkamazlar!
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Ağır hasta eşimi bırakıp Trabzon'a geldim. Bu şehirde insanların bir şeyi öğrenmesi lazım. Bu şehri katletmeye gelenlerin, Trabzonspor'a oyun oynayarak onun yolunu kesmeye kalkanların, bu şehirden rahat çıkamayacaklarının bilincine varmalarını istedim” ifadesini kullandı. Karşılaşmanın hakemleri Çağatay Şahan karşılaşma sonunda polis eşliğinde stattan ayrıldı.

17.5 yıl ceza bile alabilir
“Hakemleri stattan çıkarmayın” talimatı Türk Ceza Kanunu'nda “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçu olarak değerlendiriliyor
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, hakemlerin sahada çıkmamaları yönündeki talimatı, yöneticilere kendisinin verdiğini açıklamıştı. Türk Ceza Kanunu (TCK), bu durumu 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçu kapsamında değerlendiriyor. Trabzonspor Başkanı, hakkında açılacak davada 2 yıl 6 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapis istemi ile yargılanabilir. Uzmanlara göre, söz konusu davanın açılması için hakemlerin şikâyetçi olmalarına da gerek yok. Savcılık re'sen soruşturma açabilir. Gözler hakemlerin ve maçın temsilcilerinin yazacağı rapora çevrildi.
6222 de devrede
Raporların ardından bordo-mavili takımla ilgili disiplin sevklerinin olacağı beklenirken saha olaylarından dolayı Trabzonspor'a saha kapama ve seyricisiz oynama cezasının gelme ihtimali bulunuyor. PFDK'dan ceza alacak olan Hacısosmanoğlu'na ayrıca 6222 sayılı kanun neticesinde ceza gelecek. Kanunda "Müsabakaları seyirden yasaklanma tedbirine ilişkin usul ve esaslar" başlığının altında şiddeti teşvikten 5 bin TL ile 50 bin TL para cezası verilecek kişinin yönetici olması halinde bu cezanın 5 katına kadar arttırılacağı belirtiliyor. PFDK'nın da en az 3 ay ceza vermesi halinde Hacıosmanoğlu, yine futbol sahalarında uzun bir dönem yer alamayacak.

Trabzon'da neler yaşandı
23:35 Trabzonsporlu futbolcular ve teknik heyet karşılaşmanın hakemi Çağatay Şahan'ın uzatma dakikalarında G.Antepsporlu Arokoyo'nun ceza sahasında topa elle dokunduğunu iddia etti ve penaltı verilmeyince saha karıştı.
23:40Karşılaşmanın bitiminin ardından hakem Çağatay Şahan ve yardımcıları polis koruması eşliğinde sahadan ayrıldı.
00:25Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, sabaha karşı Trabzon'da olacağını söylemesi ve kendisi gelene kadar hakemlerin stadyumda tutulmasını istemesi üzerine, VIP tribünü önündeki araç giriş kapısı kilitlendi.
00:50Raporlarını yazan ve kıyafetlerini değiştikten sonra stadyumdan ayrılmak isteyen hakem ekibine, Trabzonspor yönetiminin tüm kapıları kapattığı ve stadyumdan ayrılmalarına izin verilmediği bildirildi.
01:10Tribün önünde yaklaşık 500 bordo-mavili taraftar TFF ve hakemler aleyhine tezahürat yapmaya başladı.
02:30Hacıosmanoğlu, kendisini arayan hiçbir devlet görevlisinin telefonuna çıkmadı ve hakemlerin stadyumda tutulması kararını değiştirmedi.


Arıcı: Bu durum kabul edilemez
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı, hakemlerin statta mahsur kalmasının kabul edilemez olduğunu belirterek konuyla ilgili radikal adımların atılacağını söyledi. Arıcı, “Bu aklı selim insanların yapacağı bir şey değil. Konuyu masaya yatırıp değerlendireceğiz” diye konuştu.
Trabzon Fikir Kulübü'nden kınama
Trabzon Fikir Kulübü, "Tüm kadınlar Trabzon'un ve Trabzonspor'un onurudur" başlıklı bir açıklama yaparak, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu kınadı. Üyeler, “Biz Karadeniz'in onurlu kadınları ve onlarla birlikte yaşamaktan da ölmekten de onur duyan erkekleriyiz” ifadelerini kullandı.
Köksal Güney: Maçta  kural hatası var
Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, penaltı pozisyonu sonrasında maçta kural hatası yapıldığını söyledi. Güney, “Bu konunun uzmanlarına da sorduk. Maçta net bir kural hatası olduğu söyleniyor. Bu da maçın tekrarını gerektirdiği için resmi prosedürü tamamlayıp, maçın tekrarı için başvurumuzu yapacağız" dedi.

03:00Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbrahim Hacıosmanoğlu'nu arayarak, hakemlerin bir an önce güvenli şekilde stadyumdan çıkarılmasını istedi ve bordo-mavililerin başkanı kararından döndü.
03:47Yöneticiler ve kulüp personeli soyunma odası koridorlarını boşalttı. Hakem Çağatay Şahan ve yardımcıları, koridora giren çevik kuvvet polislerinin kalkanlarının korumasında, VIP tribünü önüne yaklaştırılan sivil polis midibüsüne bindirilerek stadyumdan çıkarıldı.
04:20Hakemler, polis otobüsüyle önce Trabzon şehir merkezi dışına çıkarıldı daha sonra yine polislere ait sivil bir araçla Samsun Havaalanı'na götürüldü. Oradan da ilk uçakla Ankara'ya giden hakem ekibi, daha sonra ise uçakla İzmir'e ulaştı.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...