Gurur gözyaşı! Tabelada Bayern Münih, oyunda Aslan galip

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Gurur gözyaşı! Tabelada Bayern Münih, oyunda Aslan galip

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sarı kırmızılılar dünya devine kafa tuttu. Sahada umut vardı, gurur vardı, psikolojik üstünlük ve oyun olarak ezme vardı. Ancak fizikten kalınca Almanların makine düzeni tabelaya yansıdı.

Ne maçtı ama… Evet Galatasaray tarihinde UEFA Kupası, Süper Kupa var ama önceki gece Bayern Münih ile oynadığı mücadele de unutulmaz arasına girecek türdendi. Tamam Aslan maçı 3-1 kaybetti ama dev arenada bu mücadeleyi özel kılan yanlar da vardı. Bayern Münih, yani takım değeri 1 milyar avroya sahip Alman devi ilk yarı kendi yarı sahasına hapsedildi ve 45 dakikalık dilimde 16-3’lük bir şut üstünlüğü söz konusuydu. 20 yıllık dilimde Bayern Münih gibi bir takım bu kadar baskı ve kalesinde şut görmemişti.

SORU İŞARETLERİ

Tribünlerdeki taraftarın yanı sıra ekran başındaki sarı kırmızılılar da büyük bir gurur içindeydi. Kazanımı takımın bir saate yakın bu seviye bir futbol sergilemesi ve gruptan çıkma adına büyük umut vermesiydi. Ancak tabii ki keşkeler de yok değildi. Değişiklikler de biraz geç kalındığı görüşü ağırlıktaydı. Özellikle ilk 60 dakikalık bölümde yoğun bir ön alan baskısı yapmak yerine bu ara ara yapılarak, 90 dakikaya yayılıp fizik olarak daha diri kalınabilir miydi? Bayern Münih’in özellikle 70’ten sonra (Kopenhang maçında olduğu gibi) goller bulması daha iyi analiz edilebilir miydi? Bunlar da soru işareti.

UMUTLAR ARTTI

Grupta üçüncü maçlar sonunda Galatasaray’ın tur umudu daha da arttı. Oyun olarak Bayern Münih karşısında mest eden sarı kırmızılılar adına 29 Kasım’da İstanbul’da oynanacak Manchester United maçı final gibi bir değere büründü. Ki İngiltere’deki 2-1’lik galibiyet avantajı cebinde duran Aslan’a belki de bu mücadelede beraberlik bile yetecek.

ALMAN VE AVRUPA BASININDAN 3-1 YORUMU

SPORT: Bayern, Türkiye’de kazanırken acı çekiyor.
TZ:  FC Bayern, Galatasaray karşısında zorlu bir deplasman maçını atlattı. İkinci yarıda klasını gösterdi. Sayıca az gol pozisyonu olmasına rağmen sonunda art arda attıkları gollerle İstanbul kazanını susturanlar Kane ve Musiala oldu.
TAG 24: Kötü bir ilk yarının ardından Bayern, Galatasaray’a karşı işleri tersine çevirdi.
EFE: Bayern, İstanbul’da acıyla kazandı.
Bild: 132 desibel! Bayern’in süper golcüsü Harry Kane ıslık konserini sona erdirdi.
ESPN: Bayern Münih, Galatasaray karşısında 70 dakika süren muhteşem baskıya rağmen rakibini 3-1 yenmeyi bildi. 
AS: Harry Kane, takımını sırtladı.İlk yarıda fırsatlar bulan ev sahibi şansları tepti, Bayern Münih ikinci yarı Kane ile öne geçti, son sözü Musiala söyledi. 
ZDF: FC Bayern, İstanbul’daki kaynayan kazanda ayakta kalmayı başardı ve 50 bin çılgın taraftar önünde Şampiyonlar Ligi grubundaki galibiyet serisini sürdürdü. 
Spiegel: Bayern, İstanbul’da tökezlese de 3 puan almayı başardı. 
The West Australian: İlk devrede şutlarda 16’ya 3 geride kalsa da, soğukkanlı Bayern maç sonunda Galatasaray’ı 3-1’lik skorla mağlup etmeyi bildi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...