Grekoromende 3 altın, bir gümüş

/ Kaynak: CHA
Grekoromende 3 altın, bir gümüş

SPOR Haberleri  / CHA

Akdeniz Oyunları'nda Türkiye, en fazla madalya beklediği branş olan güreşte grekoromen stilde 3 altın bir gümüş madalya kazandı.

Akdeniz Oyunları'nda Türkiye, en fazla madalya beklediği branş olan güreşte grekoromen stilde 3 altın bir gümüş madalya kazandı. 66 kiloda Atakan Yüksel, 84 kiloda Selçuk Çebi ve 120 kiloda Rıza Kayaalp altın, 55 kiloda Fatih Üçüncü ise gümüş madalya aldı. nbsp;120 kiloda mücadele eden Dünya ve Avrupa Şampiyonu Olimpiyat üçüncüsü Rıza Kayaalp, Tunuslu rakibi Radhwen Chebbi karşısında adeta şov yaptı. Milli güreşçi ilk periyodu 4-0 kazandı. İkinci periyotta adeta minderde fırtına gibi esen Kayaalp, müsabakanın bitimine 54 saniye kala rakibini sayı tuşu yaparak altın madalyanın sahibi oldu. nbsp;66 kiloda Atakan Yüksel Sırp rakibi Aleksandre Maksimoviç karşısında ilk periyodu 2-0 önde tamamladı. İkinci periyotta rakibine oranla daha atak güreşen milli sporcu ikinci periyodu 1-0, müsabakayı da 2-0 kazanarak altına uzandı. nbsp;84 kiloda dünya şampiyonu sporcu Selçuk Çebi, Fransız rakibi Samba Diong karşısında adeta şov yaptı. Tecrübesiyle rakibine göz açtırmayan Çebi, ilk periyodu 2-0, ikinci periyodu ise 4-0 kazandı. Karşılaşmadan 2-0 galip ayrılan Çebi, altın madalya alarak kürsüye çıktı. nbsp;
FATİH BRONZ ALDI
Grekoromen 55 kiloda altın madalya mücadelesi veren Fatih Üçüncü, final müsabakasında Mısırlı güreşçi Mahmoud Haithem ile karşılaştı. İlk periyotta seyircinin de desteğini arkasına alan genç sporcu periyodu 2-0 önde tamamladı. ikinci periyoda tutuk başlayan güreşçi, Mısırlı rakibi karşısında oyun yapamadı. İkinci periyodu 2-0, üçüncü periyodu 4-0, müsabakayı ise 2-1 kaybeden Fatih Üçüncü gümüş madalyanın sahibi oldu.
SPOR
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...