Gözler Alper-Alisa çiftinde

Gözler Alper-Alisa çiftinde

SPOR Haberleri

Buz dansında Türkiye'yi ilk defa olimpiyat oyunlarında temsil edecek olan milli ikili, "Ülkemiz adına hata yapma şansımız yok" dedi.

Soçi'deki Kış Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi buz dansında temsil edecek olan Alisa Agafonova-Alper Uçar çifti bugün kısa dans programına çıkıyor. Iceberg Paten Sarayı'nda 24 çiftin katılacağı program TSİ 17.00'de başlayacak. İlk defa olimpiyat tecrübesi yaşayacak Alisa-Alper çifti, 24 ekip arasında 20'ye girip serbest programda yer almayı hedefliyor. Kendilerini hazır hissettiklerini belirten Alper Uçar, "Bunca büyük ülkenin arasında ülkemizin adını duyurmak bizim için başlı başına bir tarih. Burada Türk bayrağını dalgalandırdığımız için gururluyuz. Ülkemiz adına hata yapma şansımızın olmadığını biliyoruz" ifadelerini kullandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, oyunların açılış töreni için geldiği Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeden sonra yapılan açıklamalarda Putin'in kendilerinden bahsettiğini kaydeden Alper, Rus halkından büyük ilgi gördüklerini anlattı. Uçar, "Rus halkı bize destek veriyor ve bizim için tezahürat yapıyor. Antrenmanlarımızı izlemeye geliyorlar. Şu anda onlardan çok iyi tepkiler alıyoruz" diye konuştu. Buz dansındaki 24 çift arasında sponsoru olmayan tek ekip olduklarını söyleyen Uçar, olimpiyatlarda sadece dans performansının yetmediğini, lobi faaliyetlerinin de önemli olduğunu sözlerine ekledi.

SON 4 YILI 1 YILA SIĞDIRDIK
Bir yıl önce Rusya'ya taşınıp antrenör değiştirdiklerini belirten Alper, "Bizim için zor bir süreç oldu. Son 4 yılı bir seneye sığdırdık. Bizden beklentilerin çoğunu karşıladık. Diğer yarışmacılardan en az iki gömlek üstte kaymaya çalışıyoruz ki aynı yere gelebilelim" dedi. Ukrayna asıllı Agafanova ise, "Bugüne kadar kendimizi birçok defa ispatladık. Olimpiyatlarda da bunu taçlandırmak istiyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...