Gönül'ün transferinde şoke eden detay

Düzenleyen:
Gönül'ün transferinde şoke eden detay

SPOR Haberleri

Menajer Ahmet Bulut ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, henüz lig bitmeden Gökhan Gönül için protokol imzaladı. Lig sona erdikten sonra araya Avrupa Futbol Şampiyonası girince imza sürecinin uzadığı ileri sürüldü.

Beşiktaş ile Gökhan Gönül arasındaki flört, aslında geçen yılın devre arasına kadar uzanıyordu. İstanbul'un gözde mekanlarından birinde; Gökhan Gönül, menajeri Ahmet Bulut, Galatasaraylı bir futbolcu ve Beşiktaşlı iki yönetici yemek yemektedir. Ligin devre arasındaki bu süreçte, transfer henüz olmadığı için kimse gizlenme, saklanma ihtiyacı hissetmez. Yemekler yenirken söz Gökhan'ın transferine gelir ve siyah-beyazlılar burada durumu futbolcuya hissettirirler.

CANER'E VETO

Aradan bir süre geçer ve yaklaşık 4­-5 ay önce menajerler Caner Erkin ve Gökhan Gönül için siyah-beyazlıların kapısını çalar. Durumu değerlendiren yönetim, Caner Erkin'i, 'özel yaşamı' nedeniyle veto eder. Ancak Gönül kendileri için bulunmaz bir fırsattır.


Gönül'ün menajeri Ahmet Bulut ile Beşiktaş Başkanı Fikret Orman arasındaki samimiyet, transfer konusunda da işi kolaylaştırdı. Kulüple Gökhan Gönül cephesi arasında yapılan bu mutabakatta, futbolcu açısından cayma bedeli de konmuş, vazgeçmesi durumunda tazminat maddesi olacağı da dile getirilmişti.

1 TEMMUZ'DA İMZALANDI

Daha sonra da TFF'de geçerli olan, "Tek tip sözleşme"de 1 Temmuz tarihi itibariyle imzalandı. Böylece Beşiktaş'ın kafasındaki soru işaretleri de ortadan kalktı. Çünkü Gökhan, başka bir takıma imza atsa, sportif olarak da büyük ceza alacaktı.

Beşiktaş'ın bu anlaşmayı daha önce duyurmamasındaki en önemli neden ise; "futbolcuyu ayartma" korkusu... UEFA normlarına göre, sezon sonunda sözleşmesi bitecek bir oyuncu, 6 ay öncesinden başka bir kulübe imza atabiliyor. Ancak bu durum, Türkiye koşullarında mümkün değil... Bu nedenle Beşiktaş mukaveleyi kasasında tuttu. Lig bittikten sonra açıklayabilirdi ama bu kez de milli kamp ve maçlar ile son yaşanan gelişmeler süreci uzattı.

DAHA ÖNCE AÇIKLANACAKTI AMA...

Siyah­-beyazlı kulüp, Gökhan Gönül ile lig devam ederken el sıkıştı. UEFA normlarına göre, sözleşmesi biten bir oyuncuyla 6 ay öncesinden anlaşma yapılabiliyordu. Ancak bu durum Türkiye koşullarında geçerli olmadığı için bu transfer açıklanamadı, araya milli kamp da girince iş uzadı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...