Gol makinesi Dzeko: Derbiyi iple çekiyorum

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Gol makinesi Dzeko: Derbiyi iple çekiyorum

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sarı lacivertlilerin bir başka unutulmaz Boşnak yıldızı Elvir Baliç’le konuşan Edin Dzeko, “Dokuz senelik şampiyonluk hasreti ve bu taraftar beni motive ediyor. Derbi için sabırsızlanıyorum” dedi.

EMİN ULUÇ'UN HABERİ - Fenerbahçe forması altında ikinci baharını yaşayan Edin Dzeko, imrendiren performansını Galatasaray karşında zirveye taşımak istiyor. Vatandaşı Elvir Baliç’le sohbet eden Dzeko, kaptanlık bandının motivasyonunu artırdığını söylerken, derbi maçı için sabırsızlandığını itiraf etti. “Kaptanlık bana söylenmeden verildi. Soyunma odasında formamın asılı olduğu yerde görünce Büyük sürpriz oldu” diyen 37’lik Boşnak, “Bu benim için çok büyük bir sorumluluk ama beni çok motive etti” dedi. Dzeko bütün Fenerbahçe camiası gibi Galatasaray derbisini iple çektiğini söyledi.

ÖNCELİĞİM FENERBAHÇE

Çok önemli maçlarda forma giydiğini dile getiren Edin Dzeko, “Giuseppe Meazza’da 75 bin kişinin önünde oynadım ancak Fenerbahçe taraftarı kadar maça etki eden bir topluluk görmedim” derken, “Dokuz senelik şampiyonluk hasreti ve bu taraftar beni inanılmaz motive ediyor. Galatasaray maçı için sabırsızlanıyorum” açıklamasında bulundu. Gol krallığı yarışında İcardi’yle çekişen Boşnak dünya yıldızı Fenerbahçe camiasına, “Millî takım beni yoruyor. Kasım ayında Bosna’ya gitmeyebilirim. Sadece Fenerbahçe’ye konsantre olmak istiyorum” mesajını gönderdi.

NUNU HEP YAPIYOR

Edin Dzeko’nun performansını, Süper Lig üzerinden değerlendirmek doğru değil. Boşnak yıldız, 2011-12’de Premier Lig’de Manchester City 
ile 2016-17’de ise Serie A’da Roma’yla ilk 10 maçında aynı Fenerbahçe’de olduğu gibi 10 gol kaydetmişti.

YAŞINA BAKMADAN...

Pendik karşısında üç defa ağları havalandıran 37’lik Edin Dzeko, Süper Lig tarihinden hat trick yapan en yaşlı futbolcu olarak kayıtlara geçti. Dzeko en son hat-trick başarısını 12 yıl önce, 28 Ağustos 2011’de Manchester City ile Tottenham’a 4 gol attığı maçta yaşamıştı.

KENDİNİ BİLİYOR

Yoğun maç takviminde yaşını da göz önünde bulunduran Dzeko, yorgunluk hissettiği anda İsmail Kartal’a söylüyor ve dinlenerek sakatlık 
riskini en aza indirgiyor.

GOL KRALLIĞI YARIŞINDA AVERAJLA İCARDİ'NİN ÖNÜNDE

Gol krallığı için İcardi’yle çekişen Edin Dzeko, asist ve süre farkıyla Galatasaray’ın yıldızından önde. Her iki oyuncunun da 10’ar golü bulunuyor. Ancak Boşnak yıldız, 10 maçta 799 dakika forma giyip, 10 gol, 4 asiste imza atarak, 10 maçta 834 dakika görev yapıp 10 gol, 2 asistlik performans sergileyen Arjantinliden daha verimli oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...