Genk bileti kaptı, Rapid istediğini aldı

/ Kaynak: AA
Genk bileti kaptı, Rapid istediğini aldı

SPOR Haberleri  / AA

Avrupa Ligi G Grubu'nda Genk, hem turu hem de liderliği garantiledi. Grup ikincisini ise son hafta oynanacak Dinamo Kiev-Rapid Wien maçı belirleyecek.

UEFA Avrupa Ligi G Grubu'nda 5. haftaya 8 puanla lider giren Genk, en yakın takipçisi 7 puanlı Dinamo Kiev 'i ağırladı. Maçta ilk gol konuk ekipten geldi. 9. dakikada sağ kanattan gelişen atakta topla ceza sahasında buluşan Andriy Yarmolenko topu ağlara gönderdi: 1-0 Liderliği elde tutabilmek için en kötü ihtimalle mağlup olmaması gereken ev sahibi ekip, beraberliği bulmakta gecikmedi. 17. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen Jelle Vossen, skora dengeyi getirdi: 1-1 Genk'in öne geçme çabaları ise sonuçlarını ilk yarının son 10 dakikasında verdi. 37. dakikada sağdan gelişen atakta kale önünde boş durumda topla buluşan Bennard Yao Kumordzi, skoru 2-1'e getirmekte zorlanmadı. 3 dakika sonra ise kullanılan kornerde kafayı iyi vuran Benjamin De Ceulaer, skoru 3-1'e getirdi. İlk yarısı 4 gole sahne olan maçın ikinci yarısı ise bekleneni vermedi. İkinci 45 dakikada iki takım da başka gol bulamayınca mücadele Genk'in 3-1 üstünlüğüyle sona erdi. Genk böylece puanını 11'e yükseltip hem gruptan çıkmayı hem de liderliğini garanti altına aldı. Dinamo Moskova ise 7 puanda kaldı ve umudunu son haftaya taşıdı.
RAPID İSTEDİĞİNİ ALDI
Grubun diğer maçında ise 3'er puanla son 2 sırada yer alan Rapid Wien ile Thun karşılaştı. Ev sahibi Rapid Wien mücadeleyi 2-1 kazanarak puanını 6'ya çıkardı ve son haftaya tur umuduyla girdi. Son hafta maçlarında turu geçmeye çalışacak iki takım, Dinamo Kiev ile Rapid Wien birbiriyle oynayacak. Kiev'deki maçta ev sahibi Dinamo rakibine yenilmediği takdirde Genk'in ardından gruptan çıkan 2. takım olacak.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...