Gençlerbirliği yeni teknik patronu açıkladı

Gençlerbirliği yeni teknik patronu açıkladı

SPOR Haberleri

Gençlerbirliği Mesut Bakkal'dan boşalan teknik direktörlük görevine Stuart Baxter'ın getirildiğini açıkladı.

Gençlerbirliği'nin resmi internet sitesi aracılığı ile yaptığı açıklama şöyle, "Teknik direktör arayışlarını sürdüren takımımız bugün yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından kararını verdi. Uzun görüşmeler ve uğraşlar sonucunda her isim üzerinde titizlikle yapılan araştırmaların sonucunda ekibimiz gelecek yıl tecrübeli teknik adam Stuart Baxter'a emanet olacak. Baxter, 16 Ağustos 1963 tarihinde İngiltere'de Wolverhampton'da doğdu. Başarılı çalıştırıcı uzun yıllar İngiltere, İskoçya,Avustralya ve İsveç gibi ülkelerde top koşturduktan sonra 1985 yılında ilk teknik direktörlük deneyimini İsveç'te Örebro'da yaşadı.


Burada futbolcu olarak da görev almış alan teknik adam, daha sonra Portekiz,İsveç,Japonya,Güney Afrika, Finlandiya,Norveç ve İngiltere'de teknik adamlık deneyimleri yaşadı. İngiltere'de U19 Milli Takımı'nı çalıştıran Baxter, Güney Afrika'da ve Finlandiya'da A Milli Takım seviyesinde çalıştı. Son olarak Güney Afrika'nın başarılı takımlarından olan Kaizer Chiefs'in başında olan Baxter tarihinde de şampiyonluk kupaları kaldırmış bir isim. AIK ile lig ve kupa şampiyonluğu yaşayan başarılı çalıştırıcı, Kaizer Chiefs'te de şampiyonluklar yaşadı. Baxter son şampiyonluklarını 2012-2013 ve 2014-2015 sezonlarında Kaizer Chiefs ile yaşadı."


eurosport

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...