Gaziantep'te koltuktan düşen Fenerbahçe gözünü zirveye dikti

Düzenleyen:
Gaziantep'te koltuktan düşen Fenerbahçe gözünü zirveye dikti

SPOR Haberleri

Derbide Beşiktaş'ın puan kaybetmesini beklediğini söyleyen Pereira, "Her sonuç bize yarayacak. Bu hafta olmasa bile devre arasına lider gireceğimizden eminim" dedi

​ M.Emin ULUÇ - Gaziantep deplasmanında aldığı beklenmedik beraberlikle liderlik koltuğunu kaybeden Fenerbahçe, haftayı yeniden zirvede kapatmayı hedefliyor. Başakşehir engelini kayıpsız geçip, derbiden çıkacak sonucu bekleyecek olan sarı-lacivertliler liderliğe inanıyor. Oyuncularıyla bir toplantı yapan Vitor Pereira, "Süper Lig'in en iyi top oynayan ekibi biziz. Gaziantep'te bir iş kazası yaşadık ama önemli değil. Son iki maçımızda 10 kişi oynamamıza rağmen gücümüzü herkese gösterdik. Hak ettiğimiz zirveyi alacağız. Beşiktaş, Galatasaray'a takılacaktır. Olmasa bile devre arasına lider gireceğimizden eminim" sözleriyle moral aşıladı. Son 7 haftada topladığı 17 puanla dikkat çeken Başakşehir'in bu süreçte 14 gol atıp, 3 gol yediğine dikkat çeken Pereira, "Ligin en etkili takımlarından biriyle karşılaşacağız" derken duran toplar konusunda uyarılarda bulundu.

Diego ilk 11'de sahada
Bu sezon çoğu golü duran toplardan yediklerini belirten Vitor Pereira, bireysel hataları da örnekleriyle gösterirken, savunmada takım bütünlüğünün önemini vurguladı. Başakşehir savunmadaki başarısının da altını çizen Portekizli çalıştırıcı, "Rakip çok az pozisyon veriyor. Bu nedenle bulduğumuz fırsatlar altın değerinde olacaktır. Son vuruşlarda hata istemiyorum" ikazını yaptı. Bu arada Pereira'nın Celtic maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle tepki çeken Diego'dan vazgeçmeyeceği öğrenildi. Eleştiri oklarının hedefindeki sambacıyla özel olarak görüşen tecrübeli çalıştırıcı, "Her oyuncu hata yapar. Senin de bu olaydan gereken dersi çıkardığını düşünüyorum. Ben sana güveniyorum" diyerek destek verdi. Pereira'nın sakatlıktan çıkan Robin van Persie'yi de yedek soyunduracağı ilk 11'de yine Fernandao'ya şans tanıyacağı öğrenildi.

Fernandao söz verdi
Bu sezon ligdeki 5 golünü de Kadıköy'de kaydeden Jose Fernandao, Başakşehir maçını da boş geçmeyeceğini söyledi. Celtic karşısında gol atamayan sambacı, "Taraftarımızın yüzünü güldüreceğim" dedi.

Kizer için suç duyurusu
Fenerbahçe Kulübü, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray'ın hükmen mağlup sayılmasıyla sonuçlanan ABD'li oyuncu Lynetta Kizer'in lisans krizini adli yargıya taşıdı. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran sarı-lacivertliler "Sorumlular tespit edilip cezalandırılsın" talibinde bulundu. 

Sarı kart endişesi
Başakşehir maçı öncesi Fenerbahçe'de tam 5 oyuncu ceza sınırında bulunuyor. Alves, Josef, Mehmet Topal, Nani ve Fernandao kart görmeleri halinde Gençlerbirliği deplasmanında görev alamayacak.
 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...