Gazetecilere saldıranlar Aziz Yıldırım'ın korumaları çıktı

Gazetecilere saldıranlar Aziz Yıldırım'ın korumaları çıktı

SPOR Haberleri

Arena'ya dönen Volkan'ın yanında F.Bahçe Stat Müdürü Ayhan Bak'ın yanı sıra futbol takımının korumaları Bülent Ataş ve Ali Bozan vardı.

Hemen her gün yeni bir olayla çalkanan Türk futbolu, Kazakistan maçında adeta dibe vurdu. Maç öncesi başlayan skandallar zinciri, sonunda korumaların gazetecilere saldırmasıyla tavan yaptı. Milli Takım'ın kalecisi Volkan Demirel, ısınmaya çıktığı sırada TT Arena tribünlerinden edilen küfürler yüzünden stadı terk etti. Ancak kısa bir süre sonra geri dönüp maç bitimine kadar soyunma odasında bekledi. Volkan'ın geri dönmesinin sebebi esame listesinde adının bulunması ve muhtemel bir doping kontrolünde orada bulunma zorunluluğundandı. Stadı terk ettikten sonra Volkan'a ulaşamayan Milli Takım yetkilileri, Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya'yı arayıp oyuncuyu bulmasını istedi. Çetinkaya da Volkan'a ulaşamayınca Emre'yi haberdar etti. Daha sonra Emre-Volkan-Çetinkaya üçlüsü 3 araba ve 8 korumayla birlikte stada geri döndü. Milli Takım otobüsü gittikten yaklaşık 1 saat sonra Emre'nin kullandığı araçla Volkan Demirel stattan ayrıldı. nbsp;
TFF olaya el koydu
Bu sırada oyuncuların çıkışını görüntülemek isteyen gazeteciler, korumaların saldırısına uğradı. Gazetecilere saldırıyı gerçekleştirenler Aziz Yıldırım'ın en yakınındaki korumalar çıktı. Fenerbahçe Stat Müdürü Ayhan Bak'ın yanı sıra olaylara karışanlar içinde futbol takımının korumaları Bülent Ataş ve Ali Bozan da yer aldı. Bu isimler 2013'te '6222 sayılı sporda şiddet kanunu' kapsamında 'şiddet ve örgütlü yönetim, sahte biletle maça girme, yönetimlere baskı; şiddet ve yağma amacıyla örgütlü suç faaliyetleri' sebebiyle gözaltına alınmışlardı. TFF dün yayınladığı bildiriyle olayları şiddetle kınarken soruşturma başlatıldığı ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gerekli başvuruların yapıldığı belirtildi. Federasyon kamera kayıtlarını mercek altına aldı.
Bakanlık da devrede
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da yaşanan olaylar için soruşturma başlatıldığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, soruşturmanın 6222 sayılı yasa kapsamında açıldığı belirtilerek Bakan Kılıç'ın, "Talimatımla maçta yaşanan olaylar için iki müfettiş soruşturma başlattı" ifadesine yer verildi.


5 KİŞİYE JET KARAR
1 yıl men edildiler
Saldırıyla alakalı olarak adliyeye sevkedilen ve aralarında Fenerbahçe Kulübü'nün özel güvenlik görevlileri Ali Bozan ile Bülent Ataş'ın da yer aldığı 5 şüpheli, 6222 sayılı kanunun ilgili hükümleri uygulanarak 1 yıl süreyle müsabakalardan men edildi. 5 özel güvenlik görevlisi, adli kontrole gerek görülmeden serbest bırakıldı. Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya'ya da 'akreditasyonsuz stada girdiği gerekçesiyle' tedbir konuldu. Bu tedbir kaldırılmazsa, Çetinkaya bu haftaki Bursaspor maçında sahada olamayacak. Fotoğraflar: Ali YEDEK



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...