Galatasaray'ın rakibi Chelsea'yi tanıyalım

Galatasaray'ın rakibi Chelsea'yi tanıyalım

SPOR Haberleri

Şampiyonlar Ligi'nde kuralar çekildi, Galatasaray'ın rakibi İngiliz devi Chelsea oldu.

Sezon başında teknik direktörlüğe yeniden Jose Mourinho'yu getiren Chelsea, Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Almanya'dan Schalke 04, İsviçre'den Basel ve Romanya'dan Steaua Bükreş ile birlikte yer aldı. Kadrosunda hem Juan Mata, Eden Hazard, Oscar gibi genç süper yıldızları hem de Samuel Eto'o, Frank Lampard, John Terry gibi bir dönem dünya futboluna damga vurmuş tecrübeli oyuncuları barındıran İngiliz ekibi, gruptan 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak 12 puan ile lider olarak çıkmayı başardı. 6 maç sonunda rakip ağlara 12 gol gönderen Chelsea, kalesinde ise yalnızca 3 gol gördü. İngiltere Premier Ligi'nde 16. hafta geride kalırken 33 puan ile üçüncü sırada yer alan Chelsea'nin lider Arsenal ile arasında yalnızca 2 puan var. Maçlarını Stamford Bridge stadında oynayan Mavilerin başarıları arasında 1 UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası, 1 UEFA Avrupa Ligi Kupası, 1 UEFA Süper Kupası ve 1 Kupa Galipleri Kupası bulunuyor.
'Galatasaray karşı koyamadı'
İlk olarak 1999/2000 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile aynı grupta yer alan Chelsea, İstanbul'da oynayan karşılaşmayı 5-0, Londra'da oynayan karşılaşmayı ise 1-0 kazanmıştı.
'Beşiktaş Sergen ile güldü'
2003/2004 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde bu kez Beşiktaş ile aynı grupta yer alan Chelsea, Londra'da oynayan ilk maçta Sergen Yalçın kaydettiği iki gol ile 2-0 mağlup olmuş, Gelsenkirchen'den oynanan ikinci maçı ise 2-0 kazanmıştı.
'Fenerbahçe az kalsın eliyordu'
2007/2008 sezonunda Zico'nun Fenerbahçe'si ile Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'nde eşleşen Maviler, Kadıköy'de Sarı-Lacivertli ekibe 2-1 mağlup olmuş ancak Londra'da ki maçı 2-0 kazanarak turu atlayan taraf olmuştu.
(fanatik)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...