Galatasaray'ın el sıkıştığı Imbula kulübüne rest çekti

Düzenleyen:
Galatasaray'ın el sıkıştığı Imbula kulübüne rest çekti

SPOR Haberleri

2 milyon avroluk teklifi kabul eden Stoke City’nin resmî işlemleri ağırdan alması ortamı gerdi.

Burhan Can TERZİ

Galatasaray son yılların en flaş transfer dönemlerinden birini geçiriyor. İki sezon üst üste yaşanan başarısızlığın ardından 2017-2018 sezonunda tekrar kükremeyi hedefleyen sarı-kırmızılılar 4 nokta transferini bitirdi. Santrfora Bafetimbi Gomis’i, 10 numara pozisyonuna Younes Belhanda’yı, stopere Maicon’u, sağ beke Mariano’yu getiren G.Saray, defansif orta saha bölgesi için de Giannelli Imbula ile el sıkıştı. 24 yaşındaki futbolcu senelik 1.6 milyon avroya evet derken, oyuncuyla hiçbir pürüz kalmadı. Ancak Stoke City kulübünün resmi işlemler konusunda işi ağırdan alması ortamı gerdi. Imbula’nın 1 yıllığına kiralanması için Galatasaray ile İngilizler arasındaki pazarlıklar 2.7 milyon avrodan başlamış, sarı-kırmızılı yöneticiler fiyatı 2 milyon avroya çekmeyi başarmıştı. Stoke City yönetimi son olarak bu transfer için bir değerlendirme daha yapmaya karar verdi. 

Haftaya uçaklar iniyor

İngilizlerin bu kararı hem Galatasaray yönetimini hem de Fransız futbolcuyu sinirlendirdi. Imbula, yöneticilere “Bırakın gideyim” resti çekti ve sarı-kırmızılılara, “Bir an önce gelmek için sabırsızlanıyorum” mesajı gönderdi. 24 yaşındaki futbolcunun bu tavrı G.Saray cephesinde yüzleri güldürdü. İngilizler işi yokuşa sürmediği takdirde Imbula önümüzdeki hafta İstanbul’a gelecek. Öte yandan West Ham’ın kanat oyuncusu Sofiane Feghouli’nin de gelecek hafta İstanbul’da olması bekleniyor. Sarı-kırmızılılar, Cezayirli için West Ham’a 4 artı 1 milyon avro ödeme yapacak. 27 yaşındaki oyuncuyla da senelik 2.8 milyon avroda anlaşılmıştı. 

Belhanda morali

Galatasaray, Östersunds maçı hazırlıklarına dün de devam etti. Türk Telekom Stadı’nda basına kapalı antrenmanda sarı-kırmızılıların, ısınma hareketleri ve topa sahip olma çalışmalarının ardından 11’e 11 taktik ağırlıklı maç oynadığı bildirildi. Antrenmanın, orta ve sonuçlandırma çalışmasıyla tamamlandığı aktarıldı. Györ maçında geçirdiği sakatlığın ardından tedavisi tamamlanan yeni transfer Younes Belhanda’nın takımla çalışması moralleri yükseltti. Östersunds ile oynanan ilk maçta geçirdiği sakatlık sonrası ayak parmağında kırık tespit edilen Yasin Öztekin ise antrenmanda yer almadı.

Sol bek Muslera'dan

Sol bek arayışlarını sürdüren Galatasaray, scout ekibi ve Muslera’nın tavsiyesi ile Mathias Olivera’yı kadrosuna kattı. Bonservisi elinde olan 19 yaşındaki Uruguaylı sol bek, geleceğe yatırım olarak U20 takımı için transfer edildi. İstanbul’da sağlık kontrolünden geçirilen Uruguaylı sol bekin alınmasında scout ekibi ile birlikte vatandaşı Muslera etkili oldu. U20 takımı ile antrenmanlara çıkacak olan Olivera beğenilirse A Takım bünyesine alınacak. Mathias Olivera’nın bonservisi, Uruguay 2. lig ekibi CA Atenas’ta bulunuyor. Olivera, U20 Dünya Kupası’nı 4. tamamlayan Uruguay’ın en fazla top kapan (16) ve ikili mücadele kazanan (48) defansıydı.

Yağmur paniği

İstanbul’u etkisi altına alan sağanak yağış Östersunds maçı öncesi Galatasaray takımını da endişelendirdi. Östersunds karşısında travma yaşamak istemeyen ve her ihtimali düşünen sarı-kırmızılılarda teknik direktör Igor Tudor, dünkü antrenmanı Florya’dan Türk Telekom Stadyumu’na çekti.

Östersunds geldi

İsveç’in Östersunds ekibi dün İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’na inen İsveç temsilcisi, geniş güvenlik önlemleri altında buradan ayrılarak konaklayacağı otele hareket etti. Östersunds, karşılaşmanın hazırlıklarını bugün Türk Telekom Stadı’nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...