Galatasaray'dan tarihi anlaşma! Hisseler yükseldi

Düzenleyen:
Galatasaray'dan tarihi anlaşma! Hisseler yükseldi

SPOR Haberleri

Uzun süredir mali sıkıntılar çeken Galatasaray'da Emlak Konut İdaresi, Florya ve Riva'da iki projenin başlaması konusunda protokol imzaladı. Galatasaray'ın hisseleri yükselişe geçti.

Ekonomik sıkıntılar yaşayan Galatasaray'dan müjde geldi. Sarı-Kırmızılılar resmi sitelerinden yaptığı açıklamayla Emlak Konut İdaresi ile Florya ve Riva'da iki projenin hayata geçirilmesi konusunda anlaşma imzalandığını duyurdu.

RESMİ SİTEDEN AÇIKLAMA

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Emlak Konut İdaresi arasında; İstanbul İli Bakırköy İlçesi Florya Mahallesi'nde 22 bin 627 metrekare yüzölçümlü ve İstanbul İli Beykoz İlçesi Riva Mahallesi'nde 1 milyon 76 bin 22 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar üzerinde, birlikte proje geliştirmek maksadıyla bugün bir protokol imzalanmıştır.

MALİ ZORLUKLAR AŞILACAK

Duran varlıklarımızda değer artışı sağlayarak uzun süredir yaşadığımız mali zorluklara çözüm bulma konusunda bu protokolün çok önemli bir adım olacağı muhakkaktır.

Geçmiş başkanlar ve yönetimler tarafından kulübümüze kazandırılarak yıllardır korunmuş gayrimenkullerimizin, olası en yüksek değer ve devlet güvencesinde kesintiye uğramadan projelendirilmesi hedeflenmiştir.

Bu protokol ile Riva arazisi, yeni oluşan şehir düzenlemesine göre, önceden hazırlanmış planları geliştirilerek değerlendirilebilecektir.

Florya arazisi için, bölgedeki olası değişimler de düşünülerek yeni bir planlama yapılması ekonomik olarak mutlak çok daha avantajlı olacaktır. Genel Kurul onayı alındıktan sonra; yeni Florya projesi de bu protokol dahilinde değerlendirilecektir.

CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR

Bu protokolün Emlak Konut İdaresi ile imzalanmasında bizzat katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi sunarız.

Temmuz ayı divan toplantısında işbirliği detayları kapsamlı bir şekilde üyelerimiz ile paylaşılacaktır."

HİSSELER TAVAN YAPTI

Açıklamanın ardından Borsa İstanbul'da işlem gören Galatasaray Sportif AŞ hisselerinin fiyatı, yüzde 10,3 artışla 22,00 liraya yükselirken, hızlı yükseliş nedeniyle işlem sırasında otomatik devre kesici uygulaması başladı. Galatasaray hisselerinin, Borsa İstanbul'da sürekli işlemlere verilen öğle arasından sonra tekrar işlem görmeye başlaması bekleniyor. Emlak Konut GYO hisseleri ise günün ilk yarısını yatay bir seyirle 2,83 liradan tamamladı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...