TFF Süper Kupa maçı iptal! Galatasaray ve Fenerbahçe'den tarihi tutum

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
TFF Süper Kupa maçı iptal! Galatasaray ve Fenerbahçe'den tarihi tutum
Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa maçı, başlama düdüğüne dakikalar kala iptal edildi. Suudi yetkililerin skandal dayatmaları sonucu maç oynanamadı. İki kulüp başkanı Mustafa Kemal Atatürk konusunda hiçbir pazarlık kabul etmeyeceklerini belirterek maça çıkmama kararı aldı. İki kafile de İstanbul'a geri döndü.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan TFF Süper Kupa maçı, maç saatine dakikalar kala iptal edildi.

Suudi yetkililer,Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacak maç öncesi gündüz saatlerinden itibaren iki kulübe çeşitli konularda sorun çıkarmaya başladı. Önce İstikal Marşı'nın okunmasına izin verilmeyeceği söylense de bu krizi diplomatik temaslar sonucu aşıldı. Ardından Suudiler iki kulübün sahaya çıkarken taşıyacakları pankarta engel olma cüreti gösterince maç iptal edildi.

ATATÜRK TİŞÖRTLERİ RAHATSIZ ETTİ

Turkcell Süper Kupa maçının seremonisinde İstiklal Marşı okunacak ve statta Türk bayrakları yer alacaktı ancak Suudi yetkililer Fenerbahçe'nin sahaya Atatürk'ün dünyaca ünlü "Yurtta sulh cihanda sulh" sözlerinin yazılı olduğu pankartla çıkmasına izin vermedi.

Aynı şekilde Galatasaraylı futbolcuların da sahaya Atatürk tişörtleriyle çıkmasına engel olundu. İki camia da bunları kabul edilemez bulup maça çıkmadı.

TFF SINIFTA KALDI

Maç saatine kısa süre kala bu sıcak gelişmeler yaşanırken TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile mücadele öncesinde bir görüşme gerçekleştirdi.

İki kulüp başkanı da Atatürk konusunda geri adım atmayacaklarını TFF'ye iletti. Maça dakikalar kala oynanmama ihtimali öne çıktı ve kısa süre içinde kesinleşti.

Futbolcular, spor kulüpleri ve siyasi parti temsilcileri Suudi Arabistan'ın bu tutumu üzerine peş peşe tepki açıklamaları paylaştı. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın tarihi sınavı ülkede geniş destek buldu.

TFF Süper Kupa maçı iptal! Galatasaray ve Fenerbahçe'den tarihi tutum

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maç iki kulübün de kararıyla iptal edildi.

İKİ TAKIM DA TÜRKİYE'YE DÖNDÜ

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe, Turkcell Süper Kupa finalinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da TSİ 20.45’te kozlarını paylaşacaktı.

Süper Kupa'nın iptal edilmesinin ardından Galatasaray ve Fenerbahçe kafilesi Türkiye'ye doğru yola çıktı. Sosyal medyada bu kez de Suudi yetkililerin Fenerbahçe uçağının kalkışına engel olduğu söylentileri çıktı. Sarı-Lacivertli kulüp böyle bir durumun söz konusu olmadığı bilgisini paylaştı.

Yurda dönmek üzere yola çıkan iki takım kafilesini, havalimanlarında çok sayıda taraftar tezahüratlarla karşıladı. Fenerbahçe'yi getiren uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'na, sarı kırmızılıları taşıyan uçak ise İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı.

ERDEN TİMUR: ÜLKEYE DÖNME KARARI ALDIK

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, "Artık ülkeye dönme kararı aldık, ortak açıklama yapılacak" açıklaması yaptı.

Öte yandan Beşiktaş Ankaragücü, Sivasspor ve Samsunspor kulüpleri Süper Kupa'nın kendi statlarında oynanması yönünde çağrıda bulundu.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY'DAN ORTAK AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Galatasaray Spor Kulübü imzalı açıklama şöyle:

"Kamuoyuna duyurulur

Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun 100. Yılını yurtdışında da kutlamak amacıyla, Türk Futbolunun marka değerine ve kulüplerimize katkı sağlayacak şekilde kulüplerimizle organize ettiğimiz, 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 20.45’te oynanması planlanan 2023 Süper Kupa müsabakası organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Ev sahibi ülkenin Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına şu ana kadar Süper Kupa’nın organizasyonu için göstermiş oldukları çaba nedeniyle teşekkür ederiz."

ÖMER ÇELİK: ATATÜRK HERKESİN ORTAK DEĞERİ

AK Parti'den yaşananlara ilişkin ilk açıklama hükümet sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucu lideri ve ortak değeridir. Atatürk konusunda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

MERAL AKŞENER: NE HADLERİNE

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in skandala ilişkin ilk tepkisi "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin değerleri ne Suud’lara ne de başka bir ülkeye tartışma konusu yapılamaz! Bizi bu cihanda; Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzü anmaktan alıkoyacak hiçbir güç yoktur, olamaz!" şeklindeydi.

ÖZGÜR ÖZEL: KARARI DESTEKLİYORUZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise "Suudi Arabistan'daki Süper Kupa maçına kulüplerimizin Atatürk tişörtüyle çıkmasına Suudi Arabistan yetkilileri izin vermiyor! Kulüplerimizin maça çıkmama kararını destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

TFF Süper Kupa maçı iptal! Galatasaray ve Fenerbahçe'den tarihi tutum

TFF Süper Kupa maçı iptal! Galatasaray ve Fenerbahçe'den tarihi tutum

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...