Galatasaray'da Tanman depremi

Galatasaray'da Tanman depremi

SPOR Haberleri

Çiçeği burnunda yönetici, Başkan Dursun Özbek'in yönetici olmayan kardeşini ön plana çıkardığını söylerken "Ben yancılığı kabul etmedim" dedi

Galatasaray'da mayıs ayında yapılan seçimlerde başkan seçilen Dursun Özbek'in yönetim kurulunda yer alan ve futbol şubesinden sorumlu yönetici olarak görev yapan Cüneyt Tanman, görevini bırakma kararı aldı. Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulunan Tanman, "Başkan bundan sonra kendisi müdahil olmak istedi. Bu sürpriz bir durum değil. Galatasaray için attığı imzalar ve verdiği nakitlerle birlikte 60-70 milyon dolarlık bir yükün altına girdi. Ben de işimi yapamayacağım yerde kalamazdım. Bugüne kadar kardeşi Mehmet Özbek ile işleri yürütüyorduk. Ancak bir takımda etkili görev yapabilmenin iki yolu vardır. Forma dağıtan isim ki burada teknik adam bu görevi üstlenir. İkincisi de para ilişkisini sağlayan isim. Bu ikisinin dışında bu sorumluluklarda yer almaya çalışırsanız ancak 'yancı' olursunuz. Ben yancılığı kabul etmedim" dedi.
Kampa kardeşim gidecek!
"Ben primi konuşamayacaksam, topa girmeyeceksem, benim kampa gitmemin ve görevi sürdürmemin de bir anlamı yok" diyen Tanman, Başkan Özbek'e bu konudaki rahatsızlığını ilettiğini ve "Sen gitme kampa Mehmet gidecek" cevabını aldığını söyledi. Tanman, futboldan sorumlu yönetici olarak görevine devam etmeyeceğini açıklamasına rağmen, yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmeyeceğini de sözlerine ekledi. Görevde bulunduğu süre içerisinde Fenerbahçe'nin yaptığı flaş transferlerin üzerlerinde baskı oluşturduğunu kabul eden Tanman, "Elbette bir baskı oluştu. Fenerbahçe yeni yabancı kuralından da faydalanarak takımı yenilemeye gitti. Ama ciddi bir mali yükün altına girdiler. Keşke benim de o kadar bütçem olsaydı ama yine de bu kadar harcama yapmazdım. Bizden Podolski için 6 milyon avro istediler ama biz acele etmeyerek bu transferi 2.5 milyon avroya bitirdik. Transfer yaparken kulübün içinde bulunduğu yapıyı dikkate almak lazım" iadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...