Galatasaray'a transferde FIFA engeli!

Galatasaray'a transferde FIFA engeli!

SPOR Haberleri

Galatasaray yönetiminin Prandelli'nin kadrosunda görmek istediği Balanta'yı transfer edememesinin sebebinin FIFA kuralları olduğu ortaya çıktı.

Galatasaray yönetimi Roberto Mancini döneminden beri transfer listesinin en başında yer alan Eder Balanta'yı istiyor ama Kolombiyalı stoperin transferi hiç de kolay değil. İtalyan Il Seccolo'ya göre oyuncunun bonservisinin yüzde 80'ine sahip olan River Plate kulübü, FIFA kurallarına göre bonservisin tamamını almadan transfer gerçekleşemiyor. Sampdoria başkanı Massimo Ferrero transfer için River Plate yönetimi ile pazarlıklarını sürdürürken transfer, River Plate Başkanı Rodolfo D'Onofrio'nun, yüzde 80 için 6 milyon euro istemesi, yüzde 20 içinse görüşmelerin Balanta'nın haklarını elinde bulunduran fon şirketiyle yapılmasını istedi. Fon şirketinin elinde bulunan yüzde 20 için 2 milyon euro istemesiyle transfer çıkmaza girmiş durumda. Galatasaray ise şu ana kadar Sampdoria'nın teklif ettiği 6 milyon euro'yu yıllara bölerek ödemeyi teklif ettiği için zaten bir adım geride kalmış durumda.
BALANTA İÇİN ÖDEME PLANI DA BEĞENİLMEDİ
Galatasaray'ın Eder Balanta için yaptığı 6 milyon euro'luk teklifin 3 milyon euro'sunun şimdi, geri kalan 3 milyon euro'sunun ise 3 yıl içinde ödenmek üzere taksitlere bölünmüş şekilde olduğu bildirildi. Bu şekilde bir ödeme planının yanı sıra Kolombiyalı oyuncu için teklif edilen 6 milyon euro'nun 1-2 milyon euro'luk daha üzerine bir teklifin River Plate tarafından beklendiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...