Galatasaray'a ne oldu, işte hezimeti getiren 6 sebep

Galatasaray'a ne oldu, işte hezimeti getiren 6 sebep

SPOR Haberleri

Son 2 yılın şampiyonu ve geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselen Cimbom, bir anda nasıl bu hale geldi.

Real Madrid'e 6-1 gibi ağır bir skorla mağlup olan Galatasaray'da büyük bir buhran yaşanıyor. Süper Toto Süper Lig'de üst üste aldığı 3 beraberlikle 6 puan kaybederek zirvenin gerisinde kalan son 2 sezonun şampiyonu Cimbom, Şampiyonlar Ligi'nde de fiyakası bozuldu. Camiada bazı çevreler tarafından Teknik Direktör Terim'e karşı gizlice yapılan eleştiriler, 6-1'lik bozgun sonrası açık açık dile getirilmeye başlandı. Peki geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselen G.Saray, yapılan yeni takviyelere rağmen nasıl bir anda bu hale geldi. İşte hezimeti getiren 6 sebep:1.Fatih Terim'in TFF ile Temmuz ayında görüştüğü dedikoduları tecrübeli çalıştırıcının sinirlerini bozdu. Aysal da bu dedikoduları ciddiye alıp Terim'e 2 yıllık sözleşme gönderdi. Terim de "Başarıya dayalı sözleşmemiz vardı. Birileri rahat edecek diye şimdi bu sözleşmeyi imzalayamam" diyerek geri çevirdi.
2.G.Saray'la birlikte Milli Takım'ı çalıştırmak Fatih Terim'e mental açıdan ağır geldi. Tecrübeli çalıştırıcının sezon başında gözden çıkardığı Dany-Riera ikilisini Real Madrid gibi güçlü bir ekip karşısında ilk 11'de oynatması herkesi şaşırttı.
3.Hem Süper Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde attığı goller sonrası aldığı ücrete burun kıvırmaya başlayan Burak Yılmaz, futboluna odaklanamadı. Fatih Terim'in "Satın" raporu sonrasında Lazio ile pazarlık masasına oturulması golcü futbolcuyu rahatsız etti.
4.Terim'in istediği futbolcular yine alınamadı. Çok istediği Alper Potuk, F.Bahçe'ye kaptırıldı. Stoperler arasında en son tercihi olan Chedjou, apar topar kadroya katıldı. İnat uğruna Carlinhos bu sezon da alınmadı.
5.Takım içinde gruplaşmalar yaşanmaya başladı. Özellikle yerli ve yabancı oyuncular arasında bu durum çok daha belirgin. Gruplaşma gol sevinçlerine bile yansıyor.
6.Geçtiğimiz sezon takımı sırtlayan Selçuk, Sneijder ve Drogba transferleri sonrası saha içi liderliğini kaybetti. Duran top meselesi de moralini bozdu.
ANALİZ / Bahadır Çokişler


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...