Galatasaray'a bir Fildişili daha geldi

Galatasaray'a bir Fildişili daha geldi

SPOR Haberleri

Galatasaray Odeabank, İspanya'nın Gran Canaria takımında oynayan 22 yaşındaki pivot Vanessa Ble ile kesin anlaşmaya vardığını resmi sitesinden duyurdu.

Galatasaray Odeabank, geçtiğimiz sezon İspanya'nın Gran Canaria takımında oynayan 22 yaşındaki pivot Vanessa Ble ile kesin anlaşmaya vardığını resmi sitesinden duyurdu.12 Ağustos 1991'de Fildişi Sahili'nin Abidjan şehrinde dünyaya gelen Ble, basketbola İspanya'nın Gran Canaria takımının altyapısında başladı ve iki sezon alt kategorilerde oynadıktan sonra 2009-10 sezonunu Ibiza Sport Island takımında geçirdi. Çok genç yaşta burada Eurocup tecrübesi yaşayan oyuncu sonraki sezon Cadi ICG'ya transfer oldu. Üst üste iki sezon Liga Femenina (İspanya Ligi) deneyimiyle birlikte yeniden Gran Canaria'ya dönen Vanessa Ble 2011-12 sezonunda 26 maçta 8,9 sayı 10,7 ribaund ort. yakalamış, Eurocup'ta da mücadele etmişti. Geçtiğimiz sezon ise istatistiklerini bir kademe yukarı çeken Ble maç başına 13,4 sayı 11,3 ribaund 2,5 asist ile dikkatleri üzerine çekti. 20 maçta forma giyen oyuncu İspanya Ligi'nin ribaund lideri de oldu.18 Yaş Altı, 19 Yaş Altı, 20 Yaş Altı İspanya Milli Takımları'nda görev alan 1,90 metre boyunda, dört ve beş numaralı pozisyonlarda oynayabilen Vanessa Ble, devşirme statüsünden Sancho Lyttle'ın seçilmesinden ötürü Fransa'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ülkesinin formasını giyememişti.
(Sporx)
nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...