Galatasaray, yerli oyuncularına sarıldı

Galatasaray, yerli oyuncularına sarıldı

SPOR Haberleri

Çilek transferlerine ara veren yönetim, Türk futbolcularla sözleşme yenileme politikasına devam ediyor. Son olarak Burak ve Selçuk da "tamam" dedi.

Galatasaray yabancı kontenjanından dolayı son dönemde transfer politikasında belirgin bir değişikliğe imza attı. Sarı-kırmızılı takım çilek transferlerinin peşine düşmek yerine memnun olduğu yerli oyuncuları ile sözleşme yeniliyor. Galatasaray yönetimi, takımın iskeleti olarak gördüğü Burak Yılmaz ve Selçuk İnan ile 2 yıl daha sözleşmeleri bulunmasına rağmen 2019 sezonu sonuna kadar uzatma konusunda prensip anlaşmasına vardı. İki futbolcu da 5 sezon daha sarı-kırmızılı formayı giyecek ve ilk yıl 2.7 milyon avro alacaklar. Burak ve Selçuk'un senelik ücretleri kademeli olarak 50'şer bin avro yükselecek. Galatasaray ara transferde de savunmanın önemli ismi Semih Kaya ile sözleşmesini 2016 yılı sonuna dek 1.5 milyon lira ve maç başı 20 bin lira olarak yenilemişti.
Geçen sezon start almıştı
Devre arasında sözleşmesi uzatılan diğer bir isim ise Emre Çolak'tı. Sarı-kırmızılı oyuncu tıpkı Semih Kaya gibi 2016 sezonuna kadar olmak üzere ilk yıl 1.4 milyon lira ve maç başı 20 bin liraya "evet" demişti. Galatasaray'ın yerlileri bırakmama stratejisi aslında geçen sezon başladı. Aydın Yılmaz yıllık 1 milyon dolar, Hakan Balta ise 1 milyon 250 bin dolar karşılığında Cimbom ile sözleşmelerini 2 yıl daha uzatmıştı. Şu anda serbest durumuna düşen Ceyhun Gülselam ile de önümüzdeki günlerde masaya oturulacak. Teknik Direktör Roberto Mancini'nin "Takımda görmek isterim" dediği Ceyhun ile 2+1 yıllık sözleşme imzalanması bekleniyor. Bahadır ÇOKİŞLER


Alex'le pazarlıklar tıkandı
Galatasaray, Paris Saint Germain'de sözleşmesi sona eren 31 yaşındaki defans oyuncusu Alex ile resmen masaya oturdu. Alex'in menajeri ile İtalya'da pazarlıklara başlayan sarı-kırmızılı yönetim, Brezilyalı oyuncuya 2 milyon avroluk imza parası 2+1 yıllık da sözleşme teklif etti. Galatasaray'ın teklifine sıcak bakan Alex, 4.5 milyon avroluk imza parası talep edince görüşmeler durdu. nbsp;



Eboue'nin gözü İngiltere'de
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin yeni sezonda kadroda düşünmediği isimlerden biri olan Eboue'ye İngiltere'den talip çıktı. Fildişili oyuncuyu West Ham United'ın yakın takibe aldığı belirtildi. Eboue'nin de tekrardan Premier Lig'e dönmeye sıcak baktığı ve menajerine "Görüşmelere başlayabiliriz" talimatı yolladığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...