Galatasaray turu İstanbul'a bıraktı

- Güncelleme:
Galatasaray turu İstanbul'a bıraktı

SPOR Haberleri

Oyewusi’nin golüyle geri düşen temsilcimiz Abdülkerim’le tabelayı eşitledi, Halil’le öne geçti. Uzatmada Kazlauskas son sözü söyledi

Aslında Litvanya ekibi Cimbom’un genç takımına rakip olabilecek kapasiteydi. Fakat kendi liglerinin ilerlemiş olması, temsilcimizin de sezon başı fizik-kondisyon eksiklikleri Zalgiris Vilnius’u ümitlendirdi. Ön tarafta Yunus Akgün’ü forvet arkası pozisyonunda gördük. Genç oyuncu etkiliydi fakat atak olgunlaştıracak son paslardan uzaktı. Bu başka bir özellik zira. 

ANGELİNO MİNİ CARLOS

Yeni sol bek Angelino, Roberto Carlos’u andıran stili, özellikle ilk 30 dakika sonrası kanat bindirmeleri, son pas ve vuruşlarındaki kalitesiyle dikkat çekti. Fakat ön tarafta yapılan top kayıpları gereksiz yere Vilnius’u oyuna ortak etti. Ani ataklarda Oyewusi defansı zorladı. Ağırlığı ile geçen sezon goller yenmesine sebep olan Nelsson’un gafletinde bu oyuncu Muslera’yı avladı.

MERTENS GİRİNCE

Mertens’in oyuna dahil oluşuyla atak olgunluğu artan Okan Buruk’un takımı rakibini tam bir cendereye aldı. Hataya zorlanan ev sahibi beklenen defolarını vermeye başladı. Temsilcimiz geçen sezonun golcü stoperi Abdülkerim’le eşitliği yakaladı. Kalecinin gafletinde Halil Dervişoğlu turu Cimbom’a yaklaştırdı. Kazlauskas tabelayı eşitlese de İstanbul’da 2 Ağustos’ta oynanacak rövanşta tur Aslan’a yakın.

ÇOK RAHAT KAZANABİLİRDİK

Maçı değerlendiren Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Maçın büyük bir bölümünde kendi kendimizi zora soktuk. Çok rahat kazanabileceğimiz bir maç olabilirdi. Net pozisyonlarımız vardı. Hücumda şanslar bulduk. Biraz daha sakin olmamız, kaliteyi ortaya koymamız lazımdı” derken, “Bu maç bizim için eksi. Hem takım savunması anlamında hem savunma merkezindeki oyuncuların performansları anlamında” sözlerini kullandı.

NELSSON ÇOK KÖTÜYDÜ

“Bizim kalitemizdeki bir takımın daha iyi oynaması gerekirdi. Sentetik saha, Avrupa maçı ortamı gibi birçok etken var ama Şampiyonlar Ligi elemesi oynuyorsak daha dikkatli olmamız gerekiyor” vurgusu yapan sarı kırmızılı teknik adam, “Nelsson belki de en kötü maçlarından birini oynadı. Kimse hazır değil ama bu seviyede daha iyi olmamız gerekiyordu. Bakambu idmanlara devam ediyor, rövanş maçında sahada olacaktır” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...