Galatasaray TT Arena'da Balıkesirspor'u yenerek zirve iddiasını sürdürdü

Galatasaray TT Arena'da Balıkesirspor'u yenerek zirve iddiasını sürdürdü

SPOR Haberleri

F.Bahçe ve Beşiktaş'ın kazandığı haftayı Cimbom da üç puanla geçmeyi bildi. Aslan'ın golleri Chedjou, Sneijder ve Burak'tan geldi

Galatasaray, şampiyonluk yolundaki rakiplerinin kayıpsız atlattığı haftada sürprize izin vermedi: 3-1. PTT 1. Lig'e geri dönme korkuları yaşayan Balıkesirspor, baskılı başladı mücadeleye. Galatasaray'ın oyun kurmasına izin vermeyen ve Sercan Yıldırım'la sarı-kırmızılı ekibe kâbus yaşatmak isteyen Balıkesir, 9. dakikada Tarık Çamdal'ın ters kafa vuruşuyla gole yaklaştı. 15. dakikada Muslera kalesini terk ederek mutlak bir gole daha izin vermezken, Balıkesirspor'un gardı düşmeye başladı. Kademe kademe oyunu ileri taşıyan Galatasaray, 16. dakikada rakibine ilk darbeyi indirdi. Sneijder'in kullandığı köşe vuruşunda Koray ve Burak'ın kafalarından seken topu Chedjou tamamladı ve Galatasaray 1-0 öne geçti. Balıkesir'in tüm baskısını kıran Galatasaray, Olcay ve Bruma'nın kanatlardan yaptığı bindirmelerle rakibini yıpratmaya başladı. Dakikalar 26'yı gösterdiğinde Sneijder sol çaprazdan sert bir şutla Balıkesir'in bütün ümitlerini söndürdü: 2-0. Oyunun kontrolünü tamamen ele geçiren Galatasaray'da 5 dakika sonra Yasin'le işbirliğine giren Burak Yılmaz, Sneijder'i kıskandıracak bir plaseyle ilk yarının skorunu belirledi: 3-0.
Aykut atıldı, Zec attı
İkinci yarıda skorun da verdiği rahatlıkla çok rahat top çevirerek oyunu tamamen Balıkesir yarı alanına yıkan Galatasaray, bitime yarım saat kala tedirginlik yaşamaya başladı. Farkı azaltmak için tüm riskleri alan Bal Kes, Aykut'un ikinci sarı karttan atılmasının ardından temposunu yükseltti. 10 kişi kalan rakibi karşısında pozisyon üretmekte sıkıntı yaşamayan sarı-kırmızılı ekip karşısında hızlı hücumlarla tehlikeli olmaya gayret eden Balıkesirspor, 67. dakikada bir kez daha direğe takıldı. Chedjou'nun kaçırdığı topla başlayan tehlikede Ermin Zec'in şutu üst direkte patladı. Orta sahayı dikine ve hızlı geçen Balıkesir, 80. dakikada golü buldu. Vargas'ın ara pasına hareketlenen Ermin Zec, Muslera'yı mağlup ederek skoru 3-1 yaptı. Son dakikalarda Bal Kes baskıyı arttırsa da iki takımdan da skoru değiştirecek hamle gelmedi ve sarı-kırmızılılar haftayı 3 puanla kapattı.
Yıldız oyuncu, Balıkesir önünde de şov yaptı
Bir Sneijder klasiği
Kupada Torku Konya'ya iki gol atan Hollandalı, dün de fileleri sarstı
Galatasaray'da Wesley Sneijder fırtınası esmeye devam ediyor. Son haftalarda formunun zirvesine çıkan Hollandalı oyuncu, geçtiğimiz günlerde oynanan Torku Konyaspor iki şık gol kaydederek taraftarı mest etmişti. Sneijder, dün de Balıkesirspor karşısında müthiş bir oyun ortaya koydu. Özellikle ilk yarıda takımını ateşleyen isim olan Wesley Sneijder, dün de golünü atmayı başardı. Sneijder böylece bu sezon 8. golüne imza attı. Yıldız oyuncu Süper Lig'de 5 kez fileleri havalandırdı. Bu arada Manchester United Teknik Direktörü Van Gaal, İngiliz basınına yaptığı açıklamada "Sneijder gibi orta sahada takımı yönetecek bir isme ihtiyacımız var. Böyle bir futbolcunun eksikliğini hissediyoruz" diyerek Hollandalı oyuncuyu istediğini ifade etti.

HÜSEYİN EROĞUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...