Galatasaray Taçsız Kral'ı andı

Galatasaray Taçsız Kral'ı andı

SPOR Haberleri

Galatasaraylı taraftarlar da Taçsız Kral'ı unutmadı, maç öncesi tribünde açtıkları pankart ile efsaneyi selamladılar.

Galatasaray formasını iki ayrı dönemde toplam 13 yıl terleten Metin Oktay, toplam 339 maçta 311 gol atarak Türk futbol tarihinin en büyük golcülerinden biri olmuştu. Galatasaray'ın bugün oynadığı Bursa maçında attığı gollerden sonra stat hoparlörlerinden Metin Oktay'ın ismi anons edildi. nbsp;

ÜNAL AYSAL KRAL'IN DOĞUM GÜNÜNÜ BU MESAJLA KUTLADI

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, efsane oyuncu Metin Oktay'ın doğum gününü kutladı. Galatasaray resmi sitesinde yayınlanan Başkan nbsp;Ünal Aysal'ın nbsp;mesajı; "Bundan 78 yıl önce bugün, İzmir Karşıyaka'da dünyaya gelen Metin Oktay, sadece Galatasaray'ın değil, Türk futbolunun, Türk sporunun en önemli değerlerinden birisi oldu. Centilmenliği, alçakgönüllülüğü, sportmence yarışmayı prensip haline getirmesi, yardımseverliği ve efsane futbolu ile tüm Türkiye'nin kalbine taht kuran Metin Oktay Galatasaray'a da pek çok şey kattı. Yaşattığı başarıların yanı sıra Galatasaray kültürünün önemli bir harcı oldu. Bugün fiziksel olarak aramızda olmasa da geride bıraktıklarıyla her bir Galatasaraylının kalbinde yaşamaya devam eden Metin Oktay'ı 78. doğum günü vesilesiyle saygıyla anıyorum."

METİN OKTAY KİMDİR?

Futbol kariyerine 1952 yılında, İzmir'in yerel takımlarından Damlacıkspor'da başladı. 1953-1954 yılları arasında Yün Mensucat'ın altyapısında oynamasının ardından 1954-55 sezonu öncesinde İzmirspor'a transfer olarak profesyonel kariyerine başladı. Buradaki tek sezonunda İzmir Profesyonel Ligi şampiyonluğu ve gol krallığı yaşadı. 1955'te Galatasaray ile anlaştı. 1955-56 ve 1957-58 sezonlarında İstanbul Profesyonel Ligi şampiyonlukları yaşarken; ligde attığı gollerle üç sezon üst üste gol kralı oldu. 1959'da kurulan Millî Lig'de de gol krallıkları yaşamaya devam etti ve ligin ilk üç sezonunda gol kralı unvanını korudu. 1961 yılında Serie A'da mücadele eden Palermo ile sözleşme imzaladı. Burada bir sezona yakın top koşturduktan sonra ertesi yıl Galatasaray'a döndü. Sarı-kırmızılı takımdaki ikinci döneminde üç lig, dört Türkiye Kupası ve iki Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu yaşadı. Öte yandan 1962-63, 1964-65 ve 1968-69 sezonlarında üç gol krallığı daha elde etti. 1962-63 sezonunda attığı 38 gol, onu Süper Lig tarihinin bir sezonda en çok gol atan oyuncusu yapsa da bu rekor 1987-88 sezonunda 39 gol atan Tanju Çolak tarafından kırıldı, 1996-97 sezonunda ise Hakan Şükür tarafından egale edildi. Ancak o sezon ligde tutturduğu maç başına 1,46 gol ortalamasıyla lig tarihinin bir sezondaki en verimli golcüsü oldu. Galatasaray formasıyla toplamda 324 lig maçına çıkan Oktay, attığı 294 golle hem Galatasaray'ın hem de Türk futbolunun en çok gol atan oyuncuları arasına girdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...