Galatasaray, sanki BM takımı

Galatasaray, sanki BM takımı

SPOR Haberleri

Ara transferin ardından yabancı yelpazesi genişlerken, Teknik Direktör Roberto Mancini oyuncularını ortak dil futbolda birleştirmeyi başardı.

Üç cephede mücadele eden Galatasaray devre arasında yaptığı transferlerle önemli bir rekora imza atmıştı. Sarı-kırmızılılarda yeni isimler kadroya katılınca özellikle yabancı yelpazesi oldukça genişledi. Dolayısıyla Galatasaray sanki Birleşmiş Milletler takımı hüviyetine bürünürken, sarı-kırmızılı futbolcuların 10 farklı dil konuşması Florya'yı adeta dil okuluna çevirdi. İşte sarı-kırmızılılarda konuşulan diller: İspanyolca, Almanca, İngilizce, İtalyanca, Portekizce, Fransızca, Boşnakça, Arnavutça, Flemenkçe, Türkçe. Teknik Direktör Roberto Mancini, İtalyanca, İngilizce ve İspanyolca biliyor. İtalyan teknik adam, futbolcularından dünkü antrenmanda sürekli olarak iletişim halinde olmalarını istiyor ve onları ortak dil futbolda, başarıyla birleştiriyor. Oyuncuların birbirini anlamaları açısından en önemli görevi ise İdari Menajer Yardımcısı Mert Çetin yapıyor. Çetin, İspanyolca, Portekizce, İngilizce ve İtalyanca konuşarak takım içinde önemli bir misyonu üstlenmiş durumda.Öte yandan Aslan'ın dünkü idmanında tüm futbolcularla ve mevkilerle özel olarak ilgilenen Roberto Mancini, yaptırdığı "8 pas 1 gol" çalışmasıyla takımdaki rekabeti üst seviye çıkardı. 8 pas çalışmasında futbolcuların hırslı tavırları dikkat çekti. Takımın yıldız isimleri Melo ve Drogba'nın bile bir pozisyonda topa sahip olabilmek için birbirlerine sert girmesi takımdaki forma rekabetini gösterdi. Gökhan Zan da Wesley Sneijder'e bir pozisyonda sert girince Hollandalı futbolcu kısa süre yerde kaldı. Bu arada Mancini'nin 21 yaşındaki oğlu Macaristan liginde Budapeşte'de oynayan Andrea idmanı izledi. İtalyan teknik adamın bu yaşta oğlunu görenler büyük bir hayrete düştü.

G.SARAY'DA KONUŞULAN DİLLER
Mancini: İtalyanca, İspanyolca, İngilizce
Taffarel: İspanyolca, İtalyanca, Türkçe
Attilio Lombardo: İtalyanca, İngilizce
Fausto Salsano: İtalyanca, İngilizceBurdisso: İspanyolca
Lukas Ontivero: İspanyolca
Muslera: İtalyanca, İspanyolca, İngilizce
Melo: İtalyanca, Portekizce, İngilizce
Telles: Portekizce
Izet Hajrovic: Boşnakça, Almanca
Chedjou: Fransızca, İngilizce
Sneijder: Flemenkçe, İtalyanca, İngilizce
Drogba: İngilizce, Fransızca,
Endoğan Adili: Almanca, Türkçe, Arnavutça
Hamit: Almanca, Türkçe
Ceyhun: Almanca, Türkçe
Koray: Almanca, Türkçe
Aykut: Almanca, Türkçe
Ujfalusi: Çekçe, İspanyolca, İtalyanca
Eboue: İngilizce, Fransızca


Drogba kalede devleşti
Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Didier Drogba, dünkü antrenman öncesi kaleye geçti. Kalecilerden Ufuk Ceylan ve Eray İşcan'ın şutlarında harika kurtarışlar yapan Drogba'ya takım arkadaşlarından da tebrik geldi. Bu arada Yönetimin devre arasında transfer etmek istediği ancak girişimlerini sonuçlandıramadığı Endoğan Adili, dün de Galatasaray'da antrenmanda takımla çalıştı. Adili'nin, kulübü Basel'den alınan izinle antrenmanlara katıldığı kaydedildi. nbsp;


BAHADIR ÇOKİŞLER/TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...