Galatasaray Samsunspor'u mağlup etti, koltuğa oturdu

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Galatasaray Samsunspor'u mağlup etti, koltuğa oturdu

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Cimbom millî aradan neşeli döndü. Kerem Aktürkoğlu iki gol bir asistle maça damga vurdu. Diğer golcüler Abdülkerim ve İcardi oldu. Samsun’a Dimata ile Holse’nin sayıları yetmedi.

UĞUR AKTAN'IN HABERİ - Şampiyonlar Ligi yolculuğu hafta içi oynayacağı Kopenhag karşılaşmasıyla resmen başlayacak olan Galatasaray, ligde ağırladığı Samsunspor’u 4-2’lik skorla mağlup etti. Sarı kırmızılılar kadar olmasa da yaz transfer döneminde aldığı potansiyeli yüksek oyuncularla en dikkat çeken takımlarından biriydi Karadeniz ekibi. Rakibi karşısında ilk yarıyı 3-0 önde kapatan Aslan, ikinci yarıda gördüğü kısa kâbustan İcardi ile uyandı.

DİMATA FAKTÖRÜ

Maçta ilk gol karşılaşmanın yedinci dakikasında gelirken, Mertens’in pasını iyi değerlendiren Kerem Aktürkoğlu takımını öne geçirdi: 1-0. Beraberliğe 15’te çok yaklaşan Samsunspor’da bomboş pozisyonda topla buluşan Dimata üst direği nişanladı. 29’da bir kere daha sahne alan Kerem yine Mertens’ten aldığı topu bir kez daha tek vuruşla filelere gönderdi. 42’de bu defa asist yapan Kerem’in pasını iyi değerlendiren isim Abdülkerim oldu: 3-0.

FARK BİRE İNDİ

İlk yarıyı farklı kazanan Galatasaray ikinci yarıya Tete’nin yerine Ziyech değişikliğiyle başlarken, ilk yarıda direği nişanlayan Dimata henüz 46. dakikada farkı ikiye indirdi. 60’ta Holse’nin frikiği baraja da çarpıp ağları bulurken, Galatasaraylı taraftarlar kısa bir gerilim filmi yaşadı. Samsunspor bu bölümde Emre ile beraberlik şansını değerlendiremezken, 67’de Ziyech’in çektiği şuta kafayla dokunan İcardi maçın skorunu belirledi: 4-2.

YENİLER ÇOK İYİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk maçın ardından takımından ve özellikle yeni transferlerden memnundu. “Oyuncularımıza çarparak goller yedik. Çok iyi frikik atılmadı ama futbolda bu var” diyen sarı kırmızılı çalıştırıcı, “Hakim Ziyech olumlu işler yaptı. Antrenmanda bunu bana vermişti, böyle oynamasını bekliyordum. Tanguy Ndombele de olumlu işler yaptı” sözlerini kullandı.

Galatasaray Samsunspor'u mağlup etti, koltuğa oturdu

ZAHA KOPENHAG'A

“Millî maç dönüşleri zordur ama kazandık” vurgusu yapan hoca, “Kerem Aktürkoğlu ligin başında istemediği şeyleri gördü. Ancak sonrasında önemli başarılara imza attı. Sahanın en iyilerindendi. Wilfried Zaha gelecek. Kopenhag kadrosunda olacak. Hücumda iyi organizasyonlar yaptık. Lucas Torreira ve Kerem Demirbay da zaman zaman hücuma destek verdi” şeklinde konuştu.

KEREM IŞIL IŞIL

Kerem Aktürkoğlu geçen sezon başlayan çıkışını sürdürüyor. Sarı kırmızılı futbolcu geçtiğimiz sezonun son 9 maçı da dâhil olmak üzere ligde çıktığı son 13 karşılaşmada 5 gol attı, 13 de asist yaptı. Maçı değerlendiren futbolcu, “Geçen sezon asist kralıydım. Bu sezon da iyi başladım” derken, “Mauro İcardi, Dries Mertens, Galatasaray’ı yaşayan oyuncular. Onlarla çok iyi anlaşıyoruz. Olimpija Ljubljana maçında Mertens’in golü için ona, ‘Ne vurdun dedim!’ O da bana bu kez (dünkü ikinci gol için) aynı şeyi söyledi. Ben de ‘senden gördüm’ dedim. Yıldız oyuncular ama hiç kaprisli değiller. Herkese yardımcı olmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...