26 milyonluk dev final! Galatasaray Şampiyonlar Ligi için Molde karşısında

- Güncelleme:
26 milyonluk dev final! Galatasaray Şampiyonlar Ligi için Molde karşısında

SPOR Haberleri

Sahada 11, tribünlerde 50 bin Aslan olacak. Sarı kırmızılılar play-off turunda Devler Ligi’ne girerse, minimum 26 milyon avroluk müthiş bir gelire kavuşacak...

Galatasaray, belki de tarihinin en kritik maçlarından birine Molde karşısında çıkacak. Geçen sezonu Okan Buruk’la şampiyon olarak tamamladıktan sonra bu sezon Şampiyonlar Ligi macerasına ikinci ön eleme turundan başlayan sarı kırmızılılar, Devler Ligi’nin kapısına dayandı. Norveç deplasmanında Molde’yi 3-2 yenmeyi başaran Aslan, Seyrantepe’deki maçta rakibini elemeyi başarırsa üç yıl aradan sonra yine dev futbol sahnesindeki yerini alacak.

BERABERLİK YETİYOR

Galatasaray’a tur için beraberlik ve her türlü galibiyet yetiyor. Cimbom beklenmedik şekilde iki farklı mağlup olur, elenirse yoluna Avrupa Ligi gruplarında devam edecek. Sarı kırmızılıların Şampiyonlar Ligi’ne girmesi büyük prestijin yanı sıra aynı zamanda en az 26 milyon avroluk dev bir gelire kavuşması anlamına da geliyor. Cimbom, 15,64 milyon avroluk katılım payının yanı sıra yaklaşık 1,5 milyon avroluk market gelirine ulaşacak.

KASA RAHATLAYACAK

Katsayı gelirinde ise sarı kırmızılılar an itibarıyla altı takımı geçmiş durumda ve gruplara kalması hâlinde yedi hisseyi (7,9 milyon avro) kasasına koyacak. Galatasaray, kendisinden daha fazla katsayıya sahip Dinamo Zagreb elendiği için 1,1 milyon avroyu da alacak. Eğer benzer şekilde Braga, PSV ve Kopenhag’ın da veda etmesi hâlinde elenen her takım için birer hisse (1,1 milyon avro) daha kazanacak. Bu dev gelir, Aslan’ı oldukça rahatlatacak. 

YEDİ MAÇTIR YENİLMİYOR

Galatasaray, bu sezon yaptığı yedi resmî müsabakada mağlubiyet yüzü görmedi. Sarı kırmızılı ekip, ikisi Süper Lig, beşi Şampiyonlar Ligi elemesi olmak üzere sahaya çıktığı yedi maçta beş galibiyet, iki beraberlik yaşadı.

ÜLKE PUANI İÇİN

Galatasaray bu akşam Molde’yi eleyip Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalırsa ülke puanına en az 1 puan eklenmiş olacak. Bu bonus puanla birlikte ülke sıralamasında 31,650 puanı olan İskoçya’yı geride bırakarak dokuzuncu sıraya yerleşeceğiz. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...